Hasse Karlsson inför dagens seriefinal: ”Pressen är på dem”

På söndag smäller det. Solfjäderstaden mot Rimforsa. – Med tanke på att Solfjäderstaden siktar på att spela i Allsvenskan inom ett par säsonger är pressen på dem, säger RIF-tränaren Hasse Karlsson.

Senast Rimforsa och Solfjäderstaden möttes vann RIF med 7-6. På söndag smäller det igen – i Motala. Foto: Michael Nordin

Senast Rimforsa och Solfjäderstaden möttes vann RIF med 7-6. På söndag smäller det igen – i Motala. Foto: Michael Nordin

Foto:

Innebandy2017-02-19 11:30

Att kalla det för Rimforsa IF:s största match någonsin i innebandysammanhang är ingen överdrift. Aldrig tidigare har klubben haft ett så här bra utgångsläge i toppen av division två när det bara återstår fyra omgångar.

En bra bit över 500 åskådare väntas se söndagens seriefinal i Motala.

Tränaren Hasse Karlsson är laddad – och förväntansfull:

– Det ska bli jättekul att spela en så pass viktig match. Att det är mycket folk på läktarna tror jag gynnar oss. Vi har några killar i laget som är vana vid att spela stora matcher.

Starten är viktig

När Rimforsa och Solfjäderstaden möttes i höstas var det knallhårt hela vägen. Till slut vann RIF med uddamålet (7-6).

– Det jag minns från den matchen är att de gärna ville kontra på oss. Jag misstänker att det blir likadant den här gången. Så det gäller att vi får ner bollen djupt på deras planhalva och inte bjuder på några kontringslägen, säger Hasse Karlsson.

För att drömmen om division ett ska leva vidare måste i princip Rimforsa vinna.

– Matchinledningen blir jätteviktig. Jag har kollat på våra matcher tidigare under säsongen och vi har vunnit varje match där vi tagit ledningen. Dessutom tror jag att deras spelare blir lite skärrade om de skulle hamna i ett tidigt underläge.

Inför seriefinalen störs Rimforsa av en del småskador och annan frånvaro.

– Vi får klara oss utan Arvid Borell, Martin Ljungberg och Oscar Hellenberg som är bortresta. Sedan har Jonas Karlsson och Jonathan Carling haft problem med sina lår. Men förhoppningsvis är det ingen fara. De har varit på massage i veckan och fått positiva svar av respektive sjukgymnast.

För första gången på många år arrangerar Rimforsa en supporterbuss. Det är ett 30-tal personer som hänger med till Motala.

Rimforsas lag:
Målvakt: Joakim Claesson (Linus Olsson)
Backar: Christoffer Hallberg, Joakim Rambin, Charlie Ström, Henrik Isaksson, Anton Söderback.
Forwards: Tobias Claesson, Marcus Karlsson, Jonas Karlsson, Simon Karlsson, Jonathan Carling, Jakob Lindström, Viktor Sjöblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!