Hemmaflopp av Vimmerby IBK

Vimmerby IBK stod för säsongens hittills sämsta insats när laget föll mot Värnamo med 3-8 i Idrottshallen. - Jag är jättebesviken, vi gör inte alls det vi pratade om innan matchen, sa VIBK-tränaren Mathias Westerling Jansson.

Innebandy2010-12-13 07:37

Vimmerby IBK hade chansen att befästa sin plats bland seriens sex bästa lag. Men istället för att ta den chansen blev det ett rejält magplask av hemmalaget - där ett inte alltför märkvärdigt bortalag vann med klara siffror.
- Helt klart ett rejält bakslag. Vi har gjort sämre prestationer tidigare också, men inte i närheten av det här. Vi mötte ett lag där flera spelare knappt kan passa eller skjuta, säger Mathias Westerling Jansson.
VIBK var ändå i ledningen med 2-0 en bit in i andra perioden sedan Viktor Wall gjort mål i slutet av inledningsperioden, och Christian Streipel ökat på ledningen 15 sekunder in i mittperioden.

Bergman bäst
Men ledningen grundades främst på starkt målvaktsspel av Filip Bergman, som höll VIBK kvar i matchen med flera frilägesräddningar i första och andra perioden. Hemmaspelet var annars tempofattigt och plottrigt. I defensiven spelade flera av backarna mycket naivt i passningsspelet.
- Då var vi ändå rejält missnöjda efter första perioden, men i efterhand så var det vår bästa del i matchen. Vilket säger en del.
När sedan Värnamo fick utdelning gick det snabbt. Laget gick ifatt till 2-2 på exakt fyra minuter - och hade bud på ledningsmål redan i mittperioden.
Men VIBK kunde egentligen varit i ledningen med 3-2 om inte domarna dömt bort ett mål i slutsekunden.
- Det kändes konstigt. Det var två sekunder kvar och bollen var i mål innan signalen gick. Sedan säger domaren att han bara höll tiden en sekund. Det kändes lite märkligt, säger Westerling Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!