Hemmapremiär stundar för Rimforsa

Rimforsa IF spelar hemmapremiär mot Finspång på lördag eftermiddag. Efter att ha krossat Linköpings universitetslag senast är det ett RIF i gott slag som ska försöka ta sin andra raka seger i division två.

Hans Karlsson, vänster, och hans tränarkollega Sebastian Claesson ställs mot Finspång med sitt Rimforsa IF.

Hans Karlsson, vänster, och hans tränarkollega Sebastian Claesson ställs mot Finspång med sitt Rimforsa IF.

Foto: Ossian Mathiasson

Innebandy2019-10-12 07:10

Rimforsa IF fick en mycket komfortabel resa senast när man slog Linköpings universitetslag med 9–0 i premiären av division två. På lördag eftermiddag är det dags för omgång två och då ställs RIF mot Finspång på hemmaplan.
– Vi får inte slå oss för bröstet och tro att vi är världsmästare bara för att vi vann stort senast, säger Rimforsa IF-tränaren Hans Karlsson och fortsätter:
– Linköping var en bra motståndare och det var mer vi som var bra än de som var dåliga. De kommer ta sina poäng.

Lördagens motståndare, Finspång, förlorade premiären hemma mot topptippade KFUM Norrköping med 6–5. Det mesta talar för att det blir en tät drabbning mellan RIF och Finspång.
– De har tre-fyra riktigt duktiga killar som vi måste se upp med. Sedan tycker jag vi har ett bättre lag och vi har också toppspelare som matchar deras. Vi får inte ge dem för mycket tid för då smäller det, säger Hans Karlsson. 

Rimforsa fick styra det mesta av spelet i sin senaste match. På lördag kan man nog förvänta sig en annan matchbild.
– Det kanske inte blir lika mycket fysiskt och tufft spel som senast utan Finspång är mer bollskickliga. Vi kommer nog inte ha lika mycket boll som mot Linköping. 

Jacob Sigfridsson klev av i den senaste matchen och kommer inte till spel mot Finspång. Lukas Swenson, som spelar i samma femma som Sigfridsson, är borta på grund av jobb och Jakob Lindström är sjuk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!