Hemvändare

Han var bäste back i superligalaget FC Helsingborg. Nu bryter Johan Astbrant kontraktet med skånelaget och blir istället spelande tränare i division tre-laget Vimmerby IBK. - Vissa har sågat mig och förstår inte varför jag gör det här, men det är det här jag vill.

Hemvändare. Johan Astbrant får idrottshallen som hemmaarena igen kommande säsong i och med att han bestämt sig för att bli spelande tränare i Vimmerby IBK efter två säsonger i Superligan med FC Helsingborg.

Hemvändare. Johan Astbrant får idrottshallen som hemmaarena igen kommande säsong i och med att han bestämt sig för att bli spelande tränare i Vimmerby IBK efter två säsonger i Superligan med FC Helsingborg.

Foto:

Innebandy2009-05-07 06:26


VIBK kan andas ut.
"Asta" har bestämt sig.
- Jag skrev på kontraktet för ett par dagar sedan, säger han med en begynnande förkylning i kroppen på telefon från Helsingborg.
Ett Helsingborg som han lämnar om ett par veckor för att flytta hem igen.
Till vännerna, föräldrarna - och till klubben i sitt hjärta.
- Det ska bli hur kul som helst. Jag ser verkligen fram mot det här och hade nästan bestämt mig i julas för att flytta till Vimmerby efter säsongen.
Övergången är inte helt klar med FCH, då Astbrant har ett gällande kontrakt som på papperet sträcker sig över två år.
- I själva verket är det skrivet på ett plus ett år, där jag kunde riva kontraktet efter ett år.
Är du bekymrad att det inte ska lösa sig?
- Nej, verkligen inte. Budet som Helsingborg gett är klart förhandlingsbart.
Den självklara frågan är förstås varför han väljer att lämna en ledande roll som bäste back i ett superligalag för ett lag i division tre?
- Tanken från början var faktiskt att jag skulle vara ute ett par år och testa på det för att sen flytta hem igen. Och nu har jag provat och vet att jag klarar av det, säger han och tillägger:
- Sen hade jag inte så mycket som höll mig kvar i Helsingborg förutom att min brorsa och syrra bor i närheten. Förra året gick det bättre då jag hade flickvän och en polare som jag umgicks mycket med. Men han flyttade och ja..., på den vägen är det. Jag har alla mina kompisar i Vimmerby och så är jag jäkligt sugen på att ta tag i det i VIBK.

"Se mig inte som frälsare"
Man kan lugnt påstå att det här var precis vad klubben behövde efter två raka degraderingar 2007/2008 och 2008/2009.
Det gjuter hopp i hela föreningen, trots att Astbrant själv håller nere förväntningarna:
- De får inte se mig som en frälsare bara för att jag kommer från superligan. Det kan bli svårare för mig än vad folk tror, säger han i sin roll som spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!