Herrarnas serie pausas också: "Vi tränar vidare"

Damernas serie har pausats. Nu kommer beskedet att även VIBK-herrarnas division 1-serie pausas november ut.

Michael Elmér, till höger.

Michael Elmér, till höger.

Foto: Arkivbild

Innebandy2020-11-04 16:39

På tisdagen kom beslutet om att Smålands Innebandyförbund stoppar ett antal innebandyserier med anledning av de skärpta råden i Jönköpings län. Det påverkade flera lokala lag, däribland Vimmerby IBK:s damlag och deras division 1-serie. 

VIBK:s herrar har i sin tur fått två matcher uppskjutna sedan tidigare, vilket ni kan läsa om här. Dessutom har fem av sex matcher som skulle spelats i helgen skjutits upp. På onsdageftermiddagen fick föreningen sedan beskedet att hela division 1-serien pausas och att alla matcher i november skjuts upp. 

– Om jag förstått det rätt så fanns det ekonomiska bitar som borgade för att SSL, Allsvenskan och till viss del division ett skulle få fortsätta sin verksamhet, sa VIBK:s tränare Michael Elmér när vi pratade med honom tidigare under onsdagen. 

Men de ekonomiska bitarna ställs nu åt sidan och "ettan" pausas helt tills vidare.

– Risken med situationen som uppstod var att vi skulle få en sönderhackad serie, eftersom lagen från Östergötland inte kunde spela. Men vi får hoppas att det återgår till någon form av lägre smittspridning, säger Elmér.

Har ni en plan för hur ni ska göra när serien pausas?

– Ja, jag och Alexander (Pettersson, assisterande tränare i VIBK) har skissat på en del lösningar och tittat på hur vi kan göra ifall vi i förlängningen inte får träna tillsammans heller, vilket till exempel lagen i Östergötland inte får. Men vi har inte det helt klart än i detalj.

– Vi tränar vidare, tills mer info kommer. 

VIBK har annars, till skillnad från vissa andra föreningar, klarat sig bra ifrån coronafall inom laget under hösten. 

– Vi har haft en del förkylningar men har inte haft några bekräftade fall sedan den första augusti. I somras, under uppehållet, hade vi två bekräftade fall, förklarar Elmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!