Heta känslor i seriefinalen

Ett misslyckat powerplay för Vimmerby och ett lyckat för Älvstranden. Sen var den dagen förstörd. Vimmerby fick se sig besegrade med 5-8. -De var effektiva i powerplay, det blev avgörande, konstaterade Michael Elmér, tränare i VIBK.

Seriefinalen mellan VIBK och Älvstranden var fylld av heta känslor och domarna hade stundtals fullt sjå att hålla spelarna isär. Vimmerbys Petter Leander var en av de bästa spelarna i laget för dagen. Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2005-01-24 07:31

Högt tempo och hårt och tufft spel. Det är ord som väl stämmer in på seriefinalen mellan Vimmerby och Älvstranden i innebandyettan.
Det såg bra ut för hemmalaget Vimmerby, åtminstone i en period. Johan Astbrant gav laget ledningen efter tio minuter och Oliwer Wronski ökade på till 2-0 fem minuter senare. Kanske inte helt rättvist. Men hemmalaget spelade ett säkert spel, imponerade i boxplay och hade en storspelande Patrik Karlsson i målet. Trots detta fick gästerna in en reducering i slutet av perioden, något som gav nya krafter.
- Vi spelade bra i början och tog tillvara på våra chanser. Sen släppte vi in 2-1, ett helt onödigt mål som gjorde att de kom in i matchen igen, sa Michael Elmér.

Dåligt powerplay
I slutet av första perioden åkte hemmalagets Mathias Lennström på en riktig tryckare, som resulterade i en femminutersutvisning på Gustaf Mörn i Älvstranden. Och utan en het Lennström på planen, plus att Jonas Friberg saknades, blev Älvstranden för svåra.
VIBK sjabblade till det rejält i inledningen av period nummer två, när man i powerplay gav bort bollen och tillät Johan Jihde att göra 2-2.
Det var vändningen på matchen. Mellan minut 26 och 28 tilläts gästerna gå ifrån till 2-4 och hemmalaget såg redan då ut som ett slaget lag.
- Vi fick inte vårt powerplay att stämma och sedan rann det iväg lite
Efter 43 minuter tilldömdes gästerna från Göteborg en straff. Men annars så duktige Daniel Johansson sköt utanför.
Matchen avgjordes definitivt i den femte minuten av tredje perioden, när Vimmerbys Stefan Johansson åkte på en femminutersutvisning.

Avgörande mål
Vimmerby, som så långt varit säkra i boxplay, släppte in tre mål under de fem minuterna. VIBK skapade lite ny nerv genom två mål av Oliwer Wronski och Petter Leander, men närmare än 4-7 kom man inte.
Till slut vann gästerna med klara 5-8.
Med bara några få sekunder kvar av matchen drog Älvstrandens Gustaf Mörn på sig sin andra femminuters- utvisning för dagen. Ett bevis på hur tuff matchen var. Det var många som under matchens gång var iriterade på domarparet Johan och Patrik Andersson som hade en tuff dag på jobbet.
- Det var hårt och tufft idag, men båda lagen spelade fysiskt. Däremot tyckte jag att domarna fokuserade för mycket på spelet och missade mycket som hände vid sidan av, sa Michael Elmér.

Nöjd fyramålsskytt
I och med förlusten får Vimmerby nu mycket svårt att nå förstaplatsen, då man har nio poäng att ta in på Älvstranden.
- Visst blir det tufft, men vi får inte ge upp. Det var synd att vi inte kunde prestera max i den här viktiga matchen, sa Elmér.
I Älvstranden var det muntrare miner och fyramålsskytten Daniel Johansson var riktigt nöjd.
- En härlig laginsats, den klart roligaste matchen för säsongen. Det var seriens två klart bästa lag som möttes. Det var hårt och tufft, precis som sig bör i en toppmatch. Nu ska det mycket till för att vi ska släppa förstaplatsen, sa han.
Vimmerby får nu ladda om till nästa match, som spelas borta mot Röke.

Fakta
Vimmerby - Älvstranden 5-8 (2-1, 0-3, 3-4)
Första perioden: 1-0 (10.26) Johan Astbrant (Mattias Nilsson), 2-0 (14.37) Oliwer Wronski (Niclas Nilsson), 2-1 (17.46) Daniel Johansson.
Andra perioden: 2-2 (20.18) Johan Jihde, 2-3 (26.16) Pekka Javala, 2-4 (28.15) Johansson.
Tredje perioden: 2-5 (46.47) Johansson, 2-6 (48.46) Tobias Skånberg, 2-7 (48.59) Johansson, 3-7 (51.14) Wronski (Johan Astbrant), 4-7 (55.01) Petter Leander (Niclas Nilsson), 4-8 (59.25) Joakim Knutsen, 5-8 (59.46) Mattias Nilsson.
Skott: 25-41
Utvisningar: 4x2 1x5 - 2x5
Publik: 238 personer