Hett möte väntar på Öland

Hett länsderby borta mot Färjestaden i en fullsatt hall på fredag. Och på söndag serieledande Älvstranden hemma. Vimmerby kan se fram emot två intressanta - och tuffa - matcher.

Vimmerbys backar Mattias Nilsson och Oskar Lönn får hålla koll på förre klubbkamraten Jonas Elofsson i kvällens match mot Färjestadens IBK. Foto; Magnus Strömsten

Vimmerbys backar Mattias Nilsson och Oskar Lönn får hålla koll på förre klubbkamraten Jonas Elofsson i kvällens match mot Färjestadens IBK. Foto; Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2005-01-21 07:32

Vimmerby IBK ligger tvåa i division ett södra bakom Älvstranden. Om VIBK ska fortsätta utmana Göteborgslaget om seriesegern gäller det att knipa ett par poäng på fredag och söndag.
Helst sex.
Först väntar Färjestaden. Ett lag som Vimmerby haft svårt för den senaste tiden. Ölänningarna har vunnit tre raka matcher, varav en den här säsongen i Vimmerby. Då vann Färjestaden med 5-3 efter en spännande och jämn tillställning.
Det kan vi förvänta oss även denna gång.
- Det brukar alltid bli tufft mellan oss och små marginaler som avgör, säger Vimmerbys tränare Michael Elmér.

Nytt publikrekord?
En sak är definitivt säker.
Det kommer att bli ordentligt tryck i Färjehallen.
- Det är slutsålt sedan i onsdags, säger förre Vimmerbyspelaren Mikael Johansson. Det är alltid ett otroligt drag i hallen. Det kan nog bli publikrekord och över 500 åskådare.
För Mikael Johansson är det speciellt att möta Vimmerby, precis som för Jonas Elofsson, som lämnade VIBK inför den här säsongen:
- Man känner varenda spelare i Vimmerby och visst är det en lite konstig känsla, säger Elofsson.

Elofsson - bäste målgörare
Båda två har missat de två senaste matcherna med Färjestaden.
- Vi läser till idrottslärare i Kalmar och vi har varit i fjällen med skolan. Eftersom man inte spelat på ett tag är man extra sugen nu, säger Elofsson.
Färjestaden ligger i mitten av tabellen och efter förlusten mot Engelholm i den senaste omgången tittar inte längre klubben uppåt i tabellen.
- Vi har ingen chans att nå ifatt Älvstranden längre. Däremot får vi se upp bakom oss. Skulle vi förlora helgens matcher (Vimmerby och Röke) är det inte så långt ner till en kvalplats, säger Mikael Johansson.
Han är halvnöjd med sin säsong:
- Jag har stora problem med fotlederna och det har hämmat mitt spel. Nu känns det väl ganska okey, men jag är inte lika rörlig som förr. Jag har blivit mer framspelare än målskytt.
Jonas Elosson tycker också att hans spel gått upp och ner:
- Jag har varvat lite för mycket. Ibland kan jag göra fem-sex poäng i en match, ibland blir jag poänglös. Jag har varit ganska så ojämn.
Trots detta har han gjort flest mål av samtliga Färjestadenspelare den här säsongen, 17 mål.
Kanske ökar han på den skörden på fredag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!