Hirschman och Klintorph klara för WIBK

Westerviks innebandyklubb har gjort klart med tre nyförvärv inför nästa säsong, alla med rutin från högre divisioner. - Det ska bli roligt att vara med och bygga ett lag, med en ny vass lina, säger Peter Hirschman, som även ska assistera på tränarsidan.

Innebandy2009-04-17 22:01

I fjol gick Westervik rakt genom serien och vann division tre som nykomlingar. Nu satsar laget på en bredare trupp och med tre fina nyförvärv hoppas tränaren på en hyfsad placering.
- Kan vi få tre lag bakom oss kvalificerar det oss för den nya ettan.
- Når vi dit blir vi en av sporterna i den här stan som inte har så långt till den absolut högsta toppen i sin sport, säger Michael Elmér och syftar på speedwayen och bowlingen.
En av spelarna är den rutinerade försvarsspelaren Viktor Gärdebrandt, som kommer från division ett-klubben Hässelby SK.
- Jag behövde ett miljöombyte och har bott här i ett halvår. Jag lovade min sambo att jag skulle spela nästa säsong om dom gick upp - så nu får jag stå för det, säger Viktor och skrattar.

Defensivt stark
Michael Elmér räknar Viktor som en ny stark kraft i försvaret.
- Vi behöver bli starkare bakåt, han är en "spelande" spelare som vi behöver när vi ska gå framåt.
WIBK-tränaren tror att laget behöver bli bättre på just uppspelsfasen, inte som i år bara ligga och jaga och satsa på kontringar.
Nästa nyförvärv är ett bekant ansikte, forwarden Christian Klintorph, som både spelat i WIBK, Vimmerby, Craftstaden och senast med Växjö i division ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!