"Historiskt sett har vi slagit VIBK ofta"

På fredag är det dags för seriefinal i innebandyns division två. Då ställs serieledande Vimmerby IBK mot serietvåan CL98IC på hemmaplan inför en, med största sannolikhet, helt fullsatt sporthall i Vimmerby. "Man får väl säga att favoritskapet ligger på Vimmerby", säger CL98IC-ledaren Mattias Borén.

CL98IC kommer till Vimmerby på fredag för att möta Vimmerby IBK i en spännande seriefinal.

CL98IC kommer till Vimmerby på fredag för att möta Vimmerby IBK i en spännande seriefinal.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-01-22 16:00

Vimmerby IBK hade säsongens bästa publiksiffra (611) i förra hemmamatchen. På fredag är det dags för seriefinal hemma mot CL98IC och då kan det nog bli ännu mer publik.
– Det ska bli otroligt roligt att få spela inför så mycket folk. Det är sådana här matcher man vill spela, säger Mattias Borén, ledare i CL98IC.

Borén och hans gäng har bara förlorat en match under säsongen – och det var inte mot Vimmerby. Förlusten kom hemma mot Gränna i slutet av november. Inför fredagens seriefinal står man på 34 poäng medan VIBK har 36.
– Vi ledde ju med 4–1 mot Gränna med sedan tappade vi allt. Det var lite pojkinnebandy från vår sida där, menar Mattias Borén och fortsätter:
– Men annars är vi mycket nöjda med säsongen hittills. Inför säsongen hade vi som målsättning att vara med i toppen och slåss och det är vi ju. När vi fick in Zimmerman (Marcus) och Willsund (Martin) inför säsongen kände vi att det måste vara målet. De kommer ju med rutin från SSL och Allsvenskan.
Vad har ni pratat om inför fredagens match?
– Vi vill bara gå ut och spela vårt spel, som vi alltid gör. Vi brukar inte sätta oss ned och prata om motståndet utan vi har ett eget spel som vi lägger fokus på.

När CL mötte VIBK i höstas blev det seger för Kalmarlaget med 5–3.
– Historiskt sett har vi slagit Vimmerby ofta men samtidigt har vi haft lite tur på vår sida mot dem, säger Borén.
Vilka styrkor ser du hos Vimmerby?
– De har en mycket fin spets med Green (Jonatan), Carlsson (Johan) och några fler. Sedan har de även fått tillbaka Jonas Elofsson, som inte var med mot oss senast. Han vet man ju vad man får av och vi vet att ålder inte spelar någon roll när man har den rutinen.

Serietvåan kommer till Vimmerby med full trupp.
– Vi kommer att ställa upp med det bästa laget vi kan ha och vi har inga skador eller sjukdomar i nuläget.

Samtidigt vill man tona ned matchens betydelse lite grann från CL:s sida.
– Det är inte den här matchen vi måste vinna, om man säger så. För vår del gör det inget om Vimmerby går rent nu under resten av säsongen. Det viktigaste för oss är att vinna mot lagen som ligger bakom oss i tabellen. Man får väl säga att favoritskapet ligger på Vimmerby på fredag, avslutar Borén.

Vi kan nog räkna med en fullsatt hall i Vimmerby på fredag.
Vi kan nog räkna med en fullsatt hall i Vimmerby på fredag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!