HM IS återigen starkast i derbyt

Storseger i förra derbyt. Jämnare i går kväll men ändå seger med 6-3. HM IS tycks trivas väldigt bra i matcherna mot Vimmerby IBK. - Vi gick ut och bestämde att vi ville ha den här segern i tredje perioden, säger HM IS-tränaren Anders Ingvarsson.

Tvåmålsskytten Rebecka Sand med bollen och Vimmerby IBK:s Stina Proos ska förhindra en kontring.

Innebandy2016-01-08 21:42

Första derbyt mellan HM IS och Vimmerby blev en ensidig historia, HM IS vann med 7-1. Gårdagens tillställning blev jämnare både mål- och spelmässigt.
Ett taggat Vimmerby gick ut hårt och sköt 1-0 efter prick tio minuter. HM IS kvitterade och tog ledningen i samma period - och att Vimmerby inte gjorde mål i den efterföljande perioden kan ses som ett mirakel.
- Vi har nog sju-åtta klara målchanser men bollen ville inte in, säger VIBK:s tränare Marcus Edgren.
Var det frustrerande att stå vid sidan av då?
- I dag var det inte lika frustrerande för vi hade en positiv känsla i gruppen. Vi trummade på och var säkra på att det skulle lossna.

I början av slutperioden, med 3-1 till HM IS på tavlan, föll avgörandet. De gjorde både 4-1, 5-1 och 6-1. Vimmerby kom lite närmare men inte tillräckligt för poäng.
- Vi tar över i slutperioden och gör några mål som punkterar matchen. Det är en gemensam laginsats som ligger till grund för den här segern, säger Anders Ingvarsson.

Emelie Karlsson, Greta Koponen och Alva Jacobsson gjorde VIBK:s mål.
Rebecka Sand blev bäste målskytt i HM IS med två mål. Övriga målskyttar var Emilia Rosenkvist, Elin Andersson, Maria Karlsson och Emma Sjökvist.
Hilda Ingvarsson var Vimmerbys bästa spelare.