HM IS föll i toppmötet mot Nässjö B

HM IS räckte inte till i toppmötet mot Nässjö B på fredagen.

Nässjö IBF B vann mot Hjältevad Mariannelunds IS

Innebandy2024-02-09 21:34

Andraplacerade Nässjö B tog en tung skalp när man vann hemma med 12-7 (1-3, 8-2, 3-2) i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy.

HM IS hade inför matchen nio matcher i rad utan förlust.

I första perioden var det HM IS som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Nässjö B hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.56 genom William Säleby, och gick upp till 4-3 innan HM IS kom tillbaka och reducerade till 4-5.

Innan perioden var över hade Nässjö B ryckt åt sig ledningen med 9-5. Nässjö B startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 9-5 till 10-5. Men HM IS svarade och gjorde 10-6.

Därefter var det dock Nässjö B som avgjorde. Laget gjorde först 11-6 och sen kom också 12-6 med åtta minuter kvar att spela genom Arvid Skantz på pass av Teodor Carlsson Holm. HM IS hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 12-7.

HM IS:s Jimmy Braf stod för fyra poäng, varav två mål och Gabriel Rickardsson gjorde ett mål och två assist. Teodor Carlsson Holm gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål för Nässjö B, William Säleby gjorde två mål och totalt tre poäng och Samuel Karlsson gjorde tre mål.

HM IS:s nya tabellposition är tredje plats.

Nästa motstånd för HM IS är Craftstaden IBK Oskarshamn B. Lagen möts fredag 16 februari 19.30 i Furulundshallen.