HM IS upp i topp efter seger

HM IS är nu serieledare i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy efter seger, 8-20 (3-6, 2-6, 3-8), borta mot Ariel B.

IF Ariel B förlorade mot Hjältevad Mariannelunds IS

Innebandy2024-03-09 16:00

HM IS leder serien en poäng före Craftstaden IBK Oskarshamn B. Craftstaden IBK Oskarshamn B har dock en match mindre spelad. Ariel B ligger på sjunde plats i tabellen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för HM IS:s Emil Sjökvist, som stod för hela fem mål i matchen.

HM IS var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-6.

Även i andra perioden var det HM IS som var starkast. Laget vann perioden med 2-6 och ställningen efter två perioder var 5-12.

HM IS vann också tredje perioden 3-8 och matchen med hela 20-8.

Emil Sjökvist gjorde fem mål för HM IS och fyra assist, Jimmy Braf stod för sex poäng, varav ett mål, Gabriel Rickardsson gjorde fyra mål och spelade fram till ett mål, Alexander Larsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Martin Hesselgren gjorde två mål och ett assist och August Gustavsson gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Olle Nilsson gjorde två mål och totalt fyra poäng för Ariel B, Rikard Nilsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Alfred Bredhammar gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Arvid Sjöö gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Ariel B har två vinster och tre förluster och 41-56 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HM IS har fyra vinster och en förlust och 66-37 i målskillnad.

HM IS tar sig an Bodafors i sista matchen hemma söndag 17 mars 13.00.