Höga förväntningar i RIF:s premiär: "Jäkligt roligt"

Rimforsa IF går in i division 2-säsongen som någon form av favoriter. På lördag är det upp till bevis. "Det är inga nerver, utan mest en förväntan", säger RIF-tränaren Johan Tillmar inför seriepremiären borta mot Linköpings Universitet.

Johan Tillmars Rimforsa IF spelar seriepremiär på lördag.

Johan Tillmars Rimforsa IF spelar seriepremiär på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-10-08 17:00

Precis som Sporten skrivit om tidigare så har Rimforsa IF förstärkt den redan starka truppen man hade från förra säsongen. Därför är förväntningarna höga på det här laget. 

På lördageftermiddagen åker man till Linköping för seriepremiär mot LiU. 

– Det ska bli jäkligt roligt att komma igång på allvar och spela om poäng. Det har märkts på träningarna i veckan att grabbarna är laddade och att de har sett fram emot det här, säger Johan Tillmar, tränare i Rimforsa. 

Känner ni av några premiärnerver?

– Nej, det är inga nerver, utan mest en förväntan och en känsla av att det ska bli jäkligt roligt. Vi känns väl förberedda. 

Vad gäller motståndet LiU så är det oerhört svårt att veta vad man ska förvänta sig. 

– De kan överraska lite från år till år. Det är ju ett universitetslag så man byter rätt många spelare genom åren. Men visst, jag har sett spelartruppen och några namn känner man igen. Det kommer bli en tuff match, precis som alla andra matcher i serien, menar Tillmar. 

Vad behöver ni göra?

– Ha ett högt tempo i spelet med och utan boll och ta jobbet för varandra. Det är upp till oss själva var vi vill vara.

Marcus Karlsson och Jonas Karlsson är skadade och kommer inte finnas med i premiären för RIF. Jakob Lindström är bortrest och saknas också. 

– Utöver dem så har vi alla spelare tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!