Högdramatiskt när Rimforsa tog emot Legends

Två minuter före slutet mot Linköping Legends var Rimforsa i förarsätet och i ledning med två mål. När allt var över hade Legends vänt och vunnit med 5-6 efter förlängning. "Det är en enorm besvikelse just nu", säger Tobias Claesson.

Rimforsajubel efter kvällens 2-1-mål, som bröderna Carling låg bakom.

Innebandy2019-10-25 22:26

Förlust mot Norrköping i förlängning senast –  och likadant i fredags kväll hemma mot Linköping Legends. De svartvita hade allt i egna händer och hade 5–3 med mindre än två minuter att spela. Då kom både 5–4 och 5–5 av gästerna, som sedan lyckades vinna i förlängningen.

–  Något känns fel. Det är svårt att säga vad det beror på..., kanske är vi för bekväma, funderar lagkaptenen Tobias Claesson strax efter att hemmamatchen mot Linköping Legends tagit slut.

Det mesta tydde annars på att RIF skulle ta en viktig trepoängare i nya hemmahallen. Ledning med två bollar strax före slutet. Legends satsade då allt på ett kort och tog ut sin målvakt. Och resultatet gick sannerligen inte att klaga på.

–  Vi tappade markeringen totalt på deras sista mål. Samma sak vid målet i förlängningen, säger Claesson och suckar.

Han fortsätter:

–  Jag pratade med Martin Ljungberg (tidigare RIF-spelare) efter matchen. Han tyckte att de fick en ganska behaglig resa och inte alls så svår som de väntat sig. Och så var det nog. Vi hade för lågt bolltempo och för dålig intensitet.

Rimforsa tog annars planenligt ledningen genom just Tobias Claesson i numerärt överläge. Legends kvitterade innan bröderna Jonathan Carling och Philip Carling såg till att RIF gick till periodvila med 3–1.

Mittperioden slutade mållös, sedan Rimforsamålvakten Joakim Claesson briljerat mellan stolparna.

När så Filip Cammerudh gjorde såväl 4–1 som 5–2 verkade allt gå hemmalagets väg. Men icke. Ett hårt kämpande Linköping gjorde först 5–3, sedan 5–4 och 5–5 med sex utespelare. Båda gångerna var det Olle Persson som nätade.

Rimforsa fick ett ypperligt tillfälle att avgöra i slutminuten, då Legends fick en man utvisad. Det gick inte. Till råga på allt sett ur hemmaögon avgjorde Charlie Jareblad tidigt i förlängningen.

–  Usch, det här var jobbigt, säger Tobias Claesson och skakar på huvudet.

–  Och jag vet inte vad det är med mig. Jag är iskall. Det är inte mycket som stämmer, trots att den här matchen var ett litet framsteg personligen.

Närmast väntar nu ett nytt Linköpingslag för Rimforsa, IBK Succé.

Fakta: Rimforsa-Linköping Legends: 5-6 (3-1, 0-0, 2-4, 0-1)

Målen: 1-0: (7.32) Tobias Claesson (Filip Cammerudh), spel 5/4, 1-1 (10.34) Philip Meyrold, 2-1 (16.18) Jonathan Carling (Philip Carling), 3-1 (19.43) Philip Carling (Charlie Ström), 4-1 (40.18) Filip Cammerudh (Charlie Ström), 4-2 (43.59) Joacim Westling, 5-2 (46.27) Filip Cammerudh ( Jonas Karlsson), spel 5/4, 5-3 (28.55) Anton Forzen, 5-4 (58.03) Olle Persson, 5-5 (58.32) Olle Persson. 5-6 (60.40) Charlie Jareblad.

Publik: 141.

Tobias Claesson satte Rimforsas första mål mot Linköping Legends. Men seger blev det icke.