Serieledarna fick kämpa rejält för att besegra VIBK

Vimmerby IBK höll länge jämna steg med serieledarna Olofström hemma, men föll till slut med 8–2. 2 "Jag kan inte vara missnöjd för fem öre över tjejernas insats ikväll", sa tränaren Micael Nilsson.

Olofström var huvudet högre än VIBK.

Olofström var huvudet högre än VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-18 22:28

VIBK kom från ett rejält bottennapp borta mot Sävsjö där de föll med 6–0. Hemma mot serieledarna Olofström på fredagen visade de up ett helt annat spel.

– Insatsen var som natt och dag nu jämfört med Sävsjö. Vi spelade jämnt med ett lag som har massor av spelare med allsvensk erfarenhet. Olofströms ledare berömde våra tjejer och sa att vårt lag förtjänade att ligga betydligt högre upp i tabellen, sa VIBK-tränaren Micael Nilsson med stolthet i rösten.

Vimmerbytjejerna gjorde mycket riktigt en vass första period. Olofström tog tidigt ledningen, men Svea Backstad kvitterade till 1–1 innan perioden var över.

I början av andra stack gästerna ifrån till 4–1 tidigt, men VIBK kämpade på starkt och lyckades göra 4–2 genom Ammelie Lennström.

I tredje tröt orken något för hemmalaget som till slut inkasserade en förlust med 8–2.

– Totalt sett gör vi det ändå väldigt bra. Vi spelar jämnt med ett topplag långa stunder och hittar framförallt uppspelsvägar på ett helt annat vis än tidigare. Wilma Djurstedt stod för en kalasinsats i mål. Svea Backstad och Lisa Hultgren får också stora plus.

VIBK drabbades av ett avbräck innan matchen för övrigt.

– Nathalie Johansson fick avbryta sin comeback. Hon fick känning i ett knä och avstår innebandyn framöver.

I nästa omgång väntar Värnamo borta för VIBK.

– Vi har tre matcher på raken mot lag vi tampas med i botten. Med spelet vi visade idag ska det bli spännande.

Wilma Djurstedt stod för en stabil insats i mål för VIBK.
Wilma Djurstedt stod för en stabil insats i mål för VIBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!