Hoppet lever för VIBK

VIBK knep det sista halmstrået för att undvika kval tack vare 10-9 efter förlänging hemma mot Hovslätt. Christian Streipel kvitterade till 9-9 med blott en sekund kvar av matchen.

Marcus Pettersson kramas om efter att ha avgjort den dramatiska tillställningen för VIBK mot Hovslätt.

Innebandy2011-03-07 07:41

Hemmalaget fick dock inte bästa tänkbara start på matchen då man hamnade i underläge redan efter två minuter. Hovslätt var hela tiden steget före i den första perioden som man också vann med 3-2.
- Vi slarvar lite för mycket. Det är ett väldigt bra lag som vi möter och de sätter en hög press, men förutom några slarvmål, tycker jag att vi har bra kontroll, säger tränaren Mathias Westerling-Jansson.

Stark mittenperiod
Hemmalagets mittenperiod var riktigt stark och inför slutperioden var man i ledning med 6-5. Framförallt Jonatan Carlssons mål till 4-4 visade att VIBK verkligen ville vinna matchen. Strax efter Hovslätts ledningsmål till 4-3 tog Jonatan Carlsson bollen och avancerade innan han vackert och bestämt satte kvitteringen.
Tidigt i den tredje perioden ökade sedan Victor Wall på till 7-5 och det verkade som VIBK skulle få ett momentum i matchen. Men som så många gånger i matchen lät man Hovslätt reducera kort därefter.
- Så fort vi leder med två mål så måste vi släppa in ett känns det som, säger Christian Streipel.
Han fick medhåll av tränaren Mathias Westerling-Jansson.
- Vi backade hem lite när vi fick en tvåmålsledning och blev osäkra direkt. Vi står i ingenmansland och det känns som vi släpper in dem onödigt enkelt, säger han.