Hoppet lever trots tre måls underläge

Vimmerby IBK har tre mål att hämta upp i måndagens returmöte med Arvika hemma. Gårdagens match i värmlandsskogen slutade 8-5 (2-2, 3-1, 3-2) i Arvikas favör, ett resultat som snarare var i underkant sett till matchen som helhet. - Arvika vann rättvist. Samtidigt underpresterade vi och det finns mycket vi kan göra bättre i returen på måndag. Hoppet lever i högsta grad, tre mål är inte mycket att hämta upp, sa Johan Astbrant.

Arvika fick jubla åtta gånger i matchen mot Vimmerby i kvalet till division ett.

Innebandy2010-04-02 22:00

På förhand var det lite ovisst om Arvika var fågel eller fisk, men det visade sig snabbt. Laget tog ledningen med både 1-0 och 2-1 efter snygga anfall med effektiva diagonalpass och direktskott i så gott som tom bur.
VIBK hängde sig kvar genom två mål av Jakob Holmberg. Först kvitterade han till 1-1 på ett något slumpartat skott från snäv vinkel sedan Oscar Lönn vunnit en närkamp i hörnet mot två hemmaspelare och jobbat fram bollen förtjänstfullt.
Kvitteringen till 2-2 var ett frislag där Lönn hittade Holmberg på högerkanten.
- Vi gick in och gjorde en bra första period och hade till och med bud på ledningsmål i slutet, sa Johan Astbrant.
I andra perioden öste Arvika på framåt och skapade en hel del. Det visade inte minst skottstatistiken som var 15-7 i perioden.
Det tog dock tio minuter in i perioden innan 3-2-målet kom. Sedan lossnade det dock rejält.
Oscar Lönnn drog på sig en onödig utvisning för fasthållning på mittplan och i power play kom 4-2.
Minuten senare kom 5-2 och det såg kritiskt ut för VIBK:s del. Lite annorlunda matchning av laget bromsade upp hemmalagets offensiv.
En utvisning för Arvika knappt fem minuter före paus gav VIBK ett bra läge, och då klev spelande tränaren Johan Astbrant fram och gjorde 5-3.
- Vi stod mer på hälarna i andra och tog inte kampen. Det gick lite för lätt i första perioden och många slappnade av för tidigt, sa Johan Astbrant.

Kämpade sig kvar
I tredje perioden gjorde Arvika ett nytt ryck med två mål fram till 7-3. VIBK fick dock en ny chans att spela power play och tog den då Johan Astbrant reducerade till 7-4 med ett resolut skott.
Minuten senare fick hemmalaget husera fritt framför VIBK-kassen ännu en gång och då kom 8-4.
VIBK kämpade sig dock kvar i matchen och fick en straff. Oscar Lönn förvaltade den iskallt fram till 8-5.
Slutskedet av matchen blev inte alls lika rik på chanser. Båda lagen verkade mest intresserade av att resultatet skulle stå sig.