Hoppfullt i VIBK när "krislag" gästar

Vimmerby IBK har en tuff uppgift framför sig på lördag när Kalmarsund gästar. Men gästerna är mitt uppe i en potentiell kris. "Hoppas att deras lag skakar lite nu", säger VIBK:s Ammelie Lennström.

Ammelie Lennström och hennes VIBK möter Kalmarsund Ungdom.

Ammelie Lennström och hennes VIBK möter Kalmarsund Ungdom.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-02-01 08:00

Förra veckan stod Vimmerby IBK för en stark prestation när man besegrade Vetlanda på bortaplan. På lördag kommer det förmodligen krävas en ännu bättre insats då serietvåan FBC Kalmarsund Ungdom kommer på besök.
– Vi hade knappt bollen på deras planhalva när vi mötte dem nere i Kalmar, så det blev mycket försvarsspel. Det blir det nog den här gången också, säger VIBK:s Ammelie Lennström. 

Vinsten mot Vetlanda har gett spelarna i VIBK ett stärkt självförtroende. Man är heller inte längre jumbo i division ett, utan ligger på åttonde plats med sex poäng. Kalmarsund har i sin tur 30 poäng.
– Det är bra "flow" i laget nu efter att vi haft uppförsbacke och det är klart att det blir så när man får utdelning. Vi blir bättre och bättre, säger den duktige backen.

FBC Kalmarsund Ungdom har dock haft det problematiskt under de senaste dagarna. Laget nekas att kvala till allsvenskan, vilket har rört upp känslorna på spelarhåll i laget. Flera spelare hotar nu att hoppa av, skriver tidningen Barometern.
– Man kan ju alltid hoppas att deras lag skakar lite nu och att det vajar lite där, säger Lennström, som förklarar vad hennes lag måste göra bra:
– I slutet mot Vetlanda åkte vi på många utvisningar så det måste vi tänka på, att gå in bättre i situationerna. Sedan måste vi hålla våra positioner och inte bara titta på boll.

VIBK saknar Alva Häll, Isabelle Milton och Emelie Karlsson till lördagens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!