Hultsfred föll i premiär

Det började dåligt och det slutade i katastrof. Så kan man sammanfatta Hultsfred IBK:s seriepremiär hemma mot Ölmstad igår som slutade 6-8 (2-2, 2-1, 2-5) i gästernas favör.

Ölmstad vände och vann mot Hultsfred. Under matchens sista sex minuter kollapsade Hultsfreds försvar helt och hållet vilket ledde till att man fick se sig besegrade med 8-6.

Innebandy2003-10-03 22:45

Den dåliga inledningen var att det stod 2-0 till gästerna redan efter drygt två minuter. HIBK kom dock ur svackan ganska snabbt och både reducerade och kvitterade efter två fina mål av Fredrik Karlsson.
Efter målen hade även Hultsfred det mesta och bästa av spelet, men utdelningen i form av mål dröjde till halvvägs in i andra perioden. Då satte Mattias Nyström dit 3-2.
Ett mål av vardera lagen under andra periodens sista minut ledde till att det stod 4-3 inför slutakten. Det var återigen Nyström som höll sig framme och nätade för HIBK.

Makalös vändning
I tredje började Hultsfred bra och såg ut att skaffa sig ett vinnande grepp om matchen. Henrik Mellberg ökade på till 5-3 efter två minuter och fem minuter senare kom även 6-3 av Fredrik Karlsson som gjorde sitt tredje mål för kvällen snyggt framspelad av Stefan Lind.
Sedan var dock det roliga slut för hemmalaget. Det tog fyra sekunder för Ölmstad att reducera till 6-4 och knappt 13 minuter senare stod det tro det eller ej 6-8 på resultattavlan.
Hultsfreds försvar säckade helt enkelt ihop fullständigt på slutet och det utnyttjade Ölmstad till att vända och vinna. Målen kom tätt på slutet. 6-5 föll i den 14:e minuten och både 6-6 och 6-7 kom i den 15:e.
Hultsfred fick en chans att kvittera då gästerna fick en spelare utvisad, men då kontrade istället Ölmstad in avgörande 8-6.
På slutet var känslorna heta och det ledde till ett bråk som slutade med att Hultsfreds Henrik Pernius samt Ölmstads målvakt båda två fick matchstraff.