Bara ett mål i innebandy – hon avgjorde...

Ett enda mål kan väl inte räcka till seger – i innebandy? Jo, faktiskt. Mötet mellan Vimmerby och Nybro slutade så ovanligt som 1–0. "Har aldrig varit med om så få mål i en match", sa VIBK-hjältarna Wilma Djurstedt och Tess Fridh.

Wilma Djurstedt höll nollan mot Nybro.

Wilma Djurstedt höll nollan mot Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-11-26 17:48

De skapade läge på läge, men inget satt. Till slut kom ändå frälsningen. Vimmerby IBK fick sannerligen gräva djupt för att få hål på Nybros fantastiska målvakt Cornelia Sjöholm. Det spelade liksom ingen roll hur bra chanser laget än vaskade fram. Inget hjälpte. Sjöholm tog precis allt och växte ut till vad vi kan kalla rena väggen. 

Frustrerande? Jovars, det var bara förnamnet. 

– Det var otroligt surt när vi skapade så pass mycket som vi gjorde, sa Tess Fridh en stund efter slutsignalen. 

Målvakten Wilma Djurstedt fyllde på:

– Det var jobbigt att stå där bakom när inget skott gick i nät. 

undefined
Tess Fridh klev fram och satte straffen som avgjorde matchen.

Men som sagt, till slut gav slitet utdelning. I den 53:e minuten fick Vimmerby med sig en straff sedan comebackande Ammelie Lennström (bra för övrigt) hakades upp i friläge. Tess Fridh klev fram och stänkte dig bollen högt i nättaket som den mest självklara sak i världen. Men riktigt så kände inte kaptenen, innan...

– Haha, det var nervöst. Jag har typ aldrig lyckats sätta en straff, ens på träning. Nu tänkte jag att jag skulle göra det enkelt och fick på ett bra skott. Det var så skönt när bollen gick i mål. En enormt skön känsla, sa hon glädjestrålande. 

Trots ett par vassa chanser för Nybro i slutskedet, lyckades VIBK hålla undan och vinna. Målvakten Wilma Djurstedt fick göra något så ovanligt som att hålla nollan. 

– Det är första gången jag gör det i seniorsammanhang, sa hon med ett skratt. 

I ett Vimmerby som fick klara sig utan nyckelspelare som Svea Backstad, Nelly Passmark och Stella Milton, innebar vinsten att de i skrivande stund gick upp som tabelltrea. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!