RIF saknar superviktig trio i toppmötet: "Lite spänd"

Tobias Claesson, Jacob Sigfridsson och Marcus Karlsson har gjort totalt 67 poäng för Rimforsa IF i innebandytvåan den här säsongen. I toppmötet mot Åby IBK Ungdom saknas alla tre. "Det är tre jättestora tapp för oss", fastslår tränaren Johan Tillmar.

Tobias Claesson, Jacob Sigfridsson och Marcus Karlsson ser alla tre ut att missa Rimforsa IF:s viktiga match mot Åby.

Tobias Claesson, Jacob Sigfridsson och Marcus Karlsson ser alla tre ut att missa Rimforsa IF:s viktiga match mot Åby.

Foto: Arkiv

Innebandy2021-12-11 13:30

Rimforsa IF har varit dominanta i division 2 hittills i år. Titta här:

* Sju segrar på sju matcher (bäst i serien). 

* 94 gjorda mål.

* 21 insläppta mål (bäst i serien). 

Nu ställs man kanske mot det bästa motståndet man stött på så här långt. På lördag möter man Åby IBK Ungdom på bortaplan. Åby ligger trea i serien, bara tre poäng bakom RIF. 

– De (Åby) har gått bra, precis som vi har gjort. De spelar tufft och fysiskt, så det kommer bli kämpigt på alla sätt och vis. Jag skulle säga att matcherna mot Åby, KFUM Norrköping och Finspång är de tuffaste på hela säsongen, menar RIF-tränaren Johan Tillmar. 

Allt är, trots tabelläget, inte guld och gröna skogar för hans lag inför toppmötet. Jacob Sigfridsson och Marcus Karlsson kommer inte vara med på lördag. Även Tobias Claesson, som leder hela seriens poängliga, ser ut att missa matchen.

– "Macke" är bortrest och Jacob är sjuk. "Tobbe" är också sjuk och missar med största sannolikhet matchen. Det är tre jättestora tapp för oss, givetvis. Det kommer märkas, säger Tillmar, som ändå påpekar att man har en bred trupp att laborera med.

– Ja, vi har en ganska bra trygghet med olika femmor som vi jobbat in under säsongen. Vi kommer köra på dem så mycket vi kan. Men självklart är man lite spänd, eftersom vi inte haft den bästa uppladdningen i veckan. 

Vad förväntar du dig för matchbild mot Åby?

– De gillar att mycket boll, som vi också gör. Det kommer nog vara "fifty-fifty". Så länge vi sätter vårt försvarsspel så borde vi inte ha några problem. Sen kommer Åby säkert komma ut med mycket energi och en vilja att visa att man spelar på sin hemmaplan. Vi måste våga vårda bollen och driva upp tempot när vi väl har den. 

Lagen möttes för övrigt i en träningsmatch inför säsongen. 

– Då hade de inte riktigt sitt ordinarie lag. Det hade vi inte heller, för den delen. Men vi har koll på varandra, skulle jag säga. 

För Rimforsas del väntar sju ytterst viktiga dagar, med Åby-mötet på lördag som start. Nästa lördag spelar man ett annat högintressant toppmöte, mot serietvåan Finspång IBK. 

– Väldigt viktiga matcher, så klart. Sen väntar ett kortare uppehåll innan vi drar igång i början på januari igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!