Huvudtränaren lämnar: "Energin är slut"

Vimmerby IBK har fått en tuff start på säsongen i division ett. I helgen fick man lämna walk over på grund av spelarbrist och nu har huvudtränaren Jonas Friberg bestämt sig för att lämna sin post. "Pricken över i:et var efter helgens ståhej", säger Jonas Friberg.

Jonas Friberg kommer inte att fortsätta som huvudtränare för Vimmerby IBK.

Jonas Friberg kommer inte att fortsätta som huvudtränare för Vimmerby IBK.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-12-03 11:07

Vimmerby IBK:s damer har haft det väldigt svårt med att få ihop spelare till matcherna under hela säsongen i division ett. Ofta har man fått jaga spelare in i det sista inför matcherna, och till helgens möte med Stenåsa-Sandby-Gårdby fick man till slut lämna walk over. Det var också efter det som lagets huvudtränare, Jonas Friberg, bestämde sig för att hoppa av sitt uppdrag.
– Rent mentalt och fysiskt så är energin helt slut. Det är för lite underlag att jobba med och jag orkar inte längre jaga spelare fram till nätterna. Pricken över i:et var efter helgens ståhej, det var det som fick bägaren att rinna över, säger Jonas Friberg. 

Han fortsätter:
– Det var absolut inte tjejerna som var problemet. Problemet var jagandet och att aldrig vara folk på träningarna. Jag har en högre ambition än att bara jaga och jaga spelare, säger Friberg. 

Det blev nästan en och en halv säsong som huvudtränare för VIBK-damerna.
– Jag har lärt känna tjejerna på ett bra sätt och det är det som tar emot mest. Många sliter väldigt hårt och jag har absolut inget agg mot spelarna, utan det är själva situationen jag är trött på, säger han. 
Vad tror du händer med laget nu?
– Jag vet inte. Det kanske läggs ned eller så fortsätter de med en ny tränare.

Vi har sökt representanter i VIBK för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!