Stark defensiv insats gav tre sköna poäng

Vimmerby IBK bärgade säsongen andra seger på fredagskvällen. Via 4–2 borta mot Växjö IBK Ungdom kom tre välbehövliga poäng. "En gedigen laginsats", sa assisterande tränaren Alexander Pettersson.

Emil Johansson stod för två av VIBK:s mål.

Emil Johansson stod för två av VIBK:s mål.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-12 20:41

Vimmerby IBK har haft en turbulent vecka med avhopp från den rutinerade duon Johan "JC" Carlsson och Jonas Friberg. Frågan var hur de skulle reagera på det och svaret blev onekligen positivt.

VIBK-försvaret som läckt rejält tidigare under säsongen agerade hur säkert som helst. Patrik Karlsson fick visserligen släppa en boll förbi sig i mitten av första perioden. Innan dess hade dock Emil Johansson givit laget ledningen och knapp minuten före periodpausen gjorde Hugo Samuelsson 2–1 för VIBK.

– Ikväll agerade vi som vi ska i försvarsarbetet. Vi hade justerat en del i grundspelet och spelade 2-1-2 med alla formationer och lät forwards stöta växelvis. Det gjorde att vi kom närmare motståndarna på farliga ytor. Dessutom krigade vi och krympte ytorna på ett helt annat vis än tidigare under säsongen, sa Alexander Pettersson.

I början av andra perioden kom även 3–1 genom Emil Johansson. Sedan blev det stiltje i målprotokollet ett bra tag. Hemmalaget tog timeout fem minuter före slutet och gjorde en sista forcering. De fick ett power play med knappa fyra minuter kvar efter att Kevin Hultman dragit på sig en utvisning.

VIBK svarade med att kontra in 4–1 med en man mindre genom Jonatan Green knappa två minuter från slutet. Minuten senare kom 4–2, men det hindrade inte VIBK att åka hem med tre pinnar i bagaget.

– Vi hade bud på fler mål i både andra och tredje perioden. Samtidigt fick Växjö lite tryck på oss i tredje perioden, men totalt sett tycker jag att vi vinner helt rättvist.

Den gedigna laginsatsen framhölls som nyckeln till segern, men det fanns ett par spelare som utmärkte sig enskilt också.

– Hugo Samuelsson gjorde ett riktigt bra jobb defensivt och fick även göra sitt första mål i A-lagssammanhang. Sedan var Kalle Hjelmland riktigt stabil på sin backplats. Det var kul att se två unga förmågor kliva fram och ta chansen.

I tabellen kliver VIBK upp på sju poäng och får lite bättre kontakt med lagen ovanför strecket. 

– Nu väntar en ny resa till Växjö för match mot Hovshaga borta nästa vecka. Då gäller det att vi gör en lika bra arbetsinsats igen. Då kan det gå riktigt bra.

Poäng VIBK: Emil Johansson 2+0, Hugo Samuelsson 1+0, Jonatan Green 1+0, Karl Hjelmland 0+1, Ricky Gustafsson 0+1.

Hugo Samuelsson gjorde sitt första mål i A-laget.
Hugo Samuelsson gjorde sitt första mål i A-laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!