Imponerande insats av Vimmerby IBK

Vimmerby IBK slog under söndagen FBC Kalmarsund Ungdom med 6-4 i en match där VIBK:s Mattias Zeilon stod för tre mål. "Kul att se honom blomma", säger Michael Elmér, tränare i VIBK.

Mattias Zeilon gjorde tre mål i VIBK:s seger mot FBC Kalmarsund Ungdom.

Mattias Zeilon gjorde tre mål i VIBK:s seger mot FBC Kalmarsund Ungdom.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-09-09 15:16

På förhand stod VIBK inför en tuff uppgift när man gästade division ett-laget FBC Kalmarsund Ungdom under söndagen. VIBK skulle dock komma ut starkast och när 60 minuter hade spelats stod Vimmerby som vinnare med 6–4. 
– Jag är nöjd. Det jag är mest nöjd med är det uppställda försvaret mot ett så pass bra motstånd. Vi släpper in väldigt få mål i det uppställda försvaret och sammantaget får de lossa 35 skott på oss där vi täcker väldigt mycket. Men vår målvakt Ludwig (Strömsten) gör en riktigt bra match och utan hans spel hade det varit tufft för oss, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Elmér fick också glädjas åt att Mattias Zeilon fick sätta dit tre bollar.
– Han är inte en spelare som brukar göra tre mål men det är väldigt kul att få se honom blomma nu. Jag har tränat Mattias då han var ungdomsspelare och han har haft säsonger tidigare där det har varit lite halvdant och där motivationen saknats, men det spelhumöret han är på nu bäddar för att vi kan sprida målskyttet. Det måste också vara skönt för andra målskyttar i laget att någon kan avlasta, säger Elmér.

Med knappt fyra veckor kvar till seriepremiären börjar VIBK få ihop laget och taktiken.
– Det är dock en bit kvar då vi sätter ett nytt försvarsspel som är lite mer utstuderat än det förra året. Men vi närmar oss matchformen. Vi behöver se till att vi kan stå upp under hela matcher och inte komma in i svackor, säger VIBK-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!