Ineffektivt VIBK föll mot topplaget: "Grämer mig"

Vimmerby IBK gjorde två bra perioder hemma mot topplaget CL98IC. Ändå blev det förlust med 1–8. "Jag vet inte varför vi inte klarar av att göra mål", suckar VIBK-tränaren Micael Nilsson efter matchen.

Det blev en tung, tung kväll för Vimmerby IBK hemma mot CL98IC.

Det blev en tung, tung kväll för Vimmerby IBK hemma mot CL98IC.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2021-12-14 22:50

Förra gången VIBK mötte CL98IC (i premiären av division 1) gjorde man en bra insats – men fick se motståndarna plocka med sig alla tre poäng.

Det var nästan på det viset under tisdagens match också. VIBK stod upp bra, åtminstone i två perioder, och skapade flera bra chanser. Ändå var det gästerna som var vassast och som fick jubla flest gånger.

– Jag tycker att vi är med i matchen i två perioder och sänder frågan till dem (CL98IC). De blev lite konfunderade och tog bland annat en time out i mitten på den andra perioden, säger hemmalagets tränare Micael Nilsson. 

Den togs i ett läge då VIBK hade reducerat till 1–2 genom Sofia Söderlund i powerplay. Tyvärr för VIBK:s del gav gästernas time out resultat och ett par minuter efter den kom 1–3. 

– Tyvärr gör vi inte mål på våra chanser. När vi reducerar så var känslan riktigt bra och vi kände att vi verkligen var med. Men minsta lilla man släpper till så smäller det, speciellt med deras nummer 25...

Nilsson syftar på Annie Wennerström i CL98IC, som gjorde fyra mål och två assist i Vimmerby idrottshall. Hon var inblandad i det mesta i bortaväg och skapade stora problem för VIBK.

I den tredje perioden rann siffrorna iväg, till 1–8.

– Luften går oss där, menar Nilsson, som grämer sig över att hans lag inte lyckades få in fler bollar.

– Jag tycker synd om tjejerna... Men jag vet inte varför vi inte klarar av att göra mål. Det har väl med rutin och erfarenhet att göra. 

Nu väntar ett uppehåll för VIBK i division 1. Laget skulle ha spelat mot Gransholms IF förra veckan men den matchen sköts upp. Nu berättar Micael Nilsson att Gransholm dragit sig ur serien.

– Det är alltid lika tråkigt när lag drar sig ur, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!