Ingen "JC" i kvalspelet

Johan "JC" Carlsson har gjort sitt för Vimmerby IBK för den här säsongen. Fotbollssäsongen med IFK Berga gör att han inte kan delta i kvalet. - Jag lägger ned det, säger backen.

Besviken. Johan Carlsson kommer inte att delta i Vimmerby IBK:s kval och riktar kritik mot lagets inställning. Foto: Magnus Strömsten

Besviken. Johan Carlsson kommer inte att delta i Vimmerby IBK:s kval och riktar kritik mot lagets inställning. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2013-03-15 23:06


"JC" var en av totalt fyra spelare som värvades in till Vimmerby IBK under slutet av 2012. Men den offensiva satsningen slutade med ett rejält misslyckande - och idag inleds VIBK:s kval för att hålla sig kvar i tvåan.

"Ingen inställning"
Johan Carlsson kommer inte att delta. IFK Berga är inne i slutförberedelserna inför fotbollssäsongen och möter Vimmerby IF på Ceosvallen idag.
- Det funkar inte med träningsmatcherna i fotboll, men de tar inte tillvara på det i alla fall, säger "JC" som är kritisk mot lagets inställning:
- Många skiter i det. Visst, jag tränar inte, men jag lägger ned tid och pengar på att åka till matcherna och jag blir bara förbannad. Vi hade fyra chanser att klara det här och i de två som jag har varit med har det inte varit någon inställning överhuvudtaget. De som visar inställning är spelare som är äldre än mig och då är det något som är fel.
Hur ser du på att det blev kval?
- Det är jättedåligt med det utgångsläge vi hade. Stundtals i vissa matcher har vi kastat bort det. Det går inte att finlira jämt och stöttepelarna har underpresterat.
Klarar VIBK kvalet?
- Ja, det tror jag. Jag tror att Oskar Lönn, Mikael Blomberg och Jerry Knutsson kliver fram nu. 

Seg i sidled
Istället för innebandykval kämpar "JC" för att komma igång inför fotbollssäsongen och för att komma ikapp efter sitt svåra benbrott ifjol.
- Jag är en bra bit ifrån den spelare jag var när jag lämnade VIF. Dels konditionsmässigt och dels tajmingen. Jag har blivit seg i sidled.
Hur är det med benet?
- Sådär. Jag behöver få upp lite fotbollsmuskler, men det är värre runt knäet där de gjorde ingreppet. Det är inget som hämmar mig jättemycket.
"Topp-tre"
Berga kom tvåa i förra säsongens division tre, men missade kvalet mot

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!