Inget stoppar Antvarden

Hur många poäng ska Peter Hirschman och Christian Klintorph göra idag? Få se nu... typ 13 poäng ihop. Visst, Antvardens radarpar låg som vanligt bakom mycket när Mjölby krossades med 12-5 i seriefinalen.

SUPERHET. Peter Hirschman dundrade dit fyra mål i seriefinalen mellan Antvarden och Mjölby. Dessutom fixade han fyra assist i 12-5-segern.

SUPERHET. Peter Hirschman dundrade dit fyra mål i seriefinalen mellan Antvarden och Mjölby. Dessutom fixade han fyra assist i 12-5-segern.

Foto:

Innebandy2016-12-05 13:00

Det var ingen vågad gissning att Peter Hirschman och Christian Klintorph (lilla bilden) skulle göra rent hus och dominera stort när de värvades till division tre-klubben Antvarden från Överum. 

Och duon har knappast gjort någon besviken. Om ni kikar på poängligan för division 3 Västra Östergötland förstår ni varför. 

1) Christian Klintorph 56 poäng (25+31), 2) Peter Hirschman 46 poäng (24+22).

Även på tredje plats hittar vi en spelare från Antvarden: Tommy Nilsson på 27 poäng. Till bäste icke Antvardenspelare är det ytterligare ett skutt, Tobias Nyberg, Borensberg med 21 pinnar. 

På hittills åtta spelade matcher har Klintorph/Hirschman redan gjort över 100 (!) poäng tillsammans. 

Pang på i första

De har självklart en stor del i att Överumslaget har vunnit allt när vi nu kommit halvvägs in i serien. I seriefinalen mot Mjölby IBK var det aldrig något snack. 

– Vi spelade riktigt bra i den första perioden. Det var den bästa period vi gjort hittills, säger Peter Hirschman. 

”Väldigt snällt”

Han själv bidrog i allra högsta grad till att Antvarden gjorde processen kort med Mjölby. 36-åringen låg bakom fem av målen i den första perioden, som slutade 8-1.

– De var ett av de bättre lagen vi mött. 

Hur är standarden i serien tycker du?

– De bästa lagen är ungefär som bottenlagen i division två. Det är ingen större skillnad. 

Segern innebär att Antvarden skaffat sig ett försprång på fem poäng till nya tvåan Borensberg. 

Alla motståndare vet om din och Klintorphs höga kapacitet, ändå gör ni så mycket poäng. Hur är det möjligt?

– Jag märker faktiskt inte av så mycket att de har extra koll på oss. Och överhuvudtaget är det väldigt snällt på den här nivån, precis som i ettan och tvåan. 

– Det är rara pojkar vi möter. Det är skillnad att spela på den högsta nivån. Det är som en helt annan sport, säger Peter Hirschman. 

I topp inför julen

Antvarden har en match kvar innan juluppehållet, då tabellfyran Linköping Ungdom kommer på besök till Överum. Vi får se hur många poäng det blir från superduon Peter Hirschman och Christian Klintorph i den matchen.

Mål och assist mot Mjölby: Peter Hirschman 4+4, Christian Klintorph 1+4, Tommy Nilsson 3+0,  Kevin Svensson 2+1, Tim Ekberg 1+0, Magnus Karlsson 1+0, Philip Hirschman 0+1, Johan Ilhammar 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!