Innebandy i Södra Vi

Södra Vi IF har genom åren varit synonymt med sporter som fotboll, pingis, friidrott och skidåkning. Ikväll läggs innebandyn till klubbens repertoar i och med att SVIF tar emot Höjdarna i seriepremiären på hemmaplan. - Det ska bli roligt att komma igång med seriespelet, men vi får inte ha allt för höga förväntningar, säger spelande tränaren Torbjörn Karlsson.

Södra Vi IF spelar sin första seriematch i innebandy ikväll.

Södra Vi IF spelar sin första seriematch i innebandy ikväll.

Foto:

Innebandy2007-10-12 06:23

I samband med att beslutet togs att bygga en ny idrottshall i Södra Vi föddes tanken på att starta ett innebandylag på orten. Initiativtagare var Torbjörn Karlsson som själv var med i tidernas begynnelse för innebandyn i Vimmerby och spelade i så väl Sevede IS som VIBK på den tiden.
- Det är väl i princip 15 år sedan jag lade av, men jag tyckte det skulle vara kul att börja spela igen. Det var många som visade intresse för att vara med och spela direkt och det kändes kul.
Träningen började så smått med pass i Vimmerby för ett år sedan. Därefter tränade man vidare i Södra Vi när hallen stod klar i mars i år.
- Totalt har vi ett drygt 30-tal spelare i truppen, men alla är inte så träningsvilliga. Intresset har dock tilltagit i och med att vi närmar oss seriestarten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!