INNEBANDYEXTRA: Zeilon uttagen till landslagsläger • "Alltid haft som mål att spela i landslaget"

Denna uttagning fick Mattias Zeilon att skina som en sol. Han är nämligen uttagen till ett förberedande landslagsläger till U19. – För mig är det jättestort. Jag ska ge allt, säger 17-åringen.

Foto:

Innebandy2016-10-25 12:06

Svenska innebandyförbundet arrangerar under hösten fyra lägerdagar vardera för pojkar och flickor. Till den regionala lägerdagen för pojkar i Malmö den 9 november är Vimmerby IBK:s Mattias Zeilon uttagen.

Han är uttagen till Talangläger 17, som är ett förberedande läger inför U19-landslaget.

– Jag har alltid haft som mål att spela i landslaget och detta är en bit på vägen, säger Mattias Zeilon.

Med dessa lägerdagar kommer landslagsledningen få se cirka 130 killar som får en insyn i vilka riktlinjer och krav som ställs på en landslagsspelare på U19-nivå.

Under dagen kommer spelarna få en teoretisk genomgång om synen på spelsätt, uppförande och kravbild av förbundskaptenen och sedan genomföra två stycken träningspass.

– Jag känner mig starkare i det jag gör och har utvecklats sedan de senaste åren. Jag har blivit större och fått mer styrka. Förr gjorde jag många assists, mitt skott har blivit bättre och nu gör jag nästan lika många mål som assist.

Nu går han andra året på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap på Vimmerby gymnasium.

Att han inte hoppade på ett innebandygymnasium ångrar han inte. 

– Jag trivs jättebra i Vimmerby, det är ändå jag som valde det. Först tänkte jag väl gå i Jönköping men sen tänkte jag om.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!