Innebandystarten skjuts fram - här är den nya planen

Det blir ingen innebandy för Vimmerby IBK i januari. Seriespelet för lagen i division 1 kan tidigast komma igång i mitten av februari igen, meddelar Svenska Innebandyförbundet.

Vimmerby IBK får sikta på att börja spela tidigast i februari.

Vimmerby IBK får sikta på att börja spela tidigast i februari.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-12-30 14:00

Efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten rekommenderat kommunerna att stänga alla idrottshallar finns ingen möjlighet att starta upp division 1 i mitten av januari, som var den första av fyra olika scenarior man tagit fram. Detta drabbar Vimmerby IBK, som får fortsätta vänta på ett besked. Men någon innebandy i januari blir det alltså inte för deras del. 

VIBK-tränaren Michael Elmér har tidigare sagt till Sporten att han vill ha tydlighet från förbundet och att man i värsta fall får stryka säsongen. 

– Jag tycker att tiden för förbundet rinner ut och ett beslut bör tas i januari. Det är förödande för motivationen att dra på det, gällande spel eller ej. Jag tycker att beslutet den 7 januari bör vara kör eller ställ in säsongen 20/21, med tonvikt på det senare. Jag hoppas att de ekonomiska förutsättningarna inte får styra, sa Elmér för två veckor sedan.

Nu siktar förbundet istället in sig på scenario B, som innebär uppstart under vecka 6 (10-14 februari), och scenario C. Scenario C innebär uppstart under vecka 10 (13-14 mars). Ett definitivt beslut kring detta beräknas senast den 7 januari, skriver förbundet på sin hemsida.

Ett nytt spelschema kommer då att lottas för att undvika enkelmöten och ska vara klart senast 30 april, för att sen kunna genomföra ett i vissa delar modifierat play off i maj-juni. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!