"Inte världens bästa försäsong"

Vimmerby och Vetlanda har haft många jämna och tuffa duster de senaste åren. Nu är det dags för en till. Det ser vi fram emot. När vi möter Vimmerby, så gör vi det med glädje. Det är alltid en positiv känsla kring de här matcherna, säger Vetlandatränaren Martin Mosskull.

Innebandy2017-10-06 14:20

Förra säsongen vann hans Vetlanda matcherna mot VIBK med tennissiffrorna 6-3, 6-3.

Ska man gå på de resultaten så får Vetlanda finna sig i att vara knapp favorit i kvällens premiär, men riktigt så enkelt är det inte.

Vi är inne i en generationsväxling och har tappt många duktiga spelare, precis som många andra lag i serien har jag hört.

Många nya spelare

Mosskull nämner Simon Lööf, som gått till allsvenska Craftstaden. Därutöver har tre killar lämnat för spel i ettan med Sävsjö och så de tunga tappen av Henrik Rodewald och förmodligen även hans bror Jonas.

Det är tunga tapp, helt klart.

Är ni sämre som lag i år?

Det vill jag inte säga. Vi har sju spelare ut, sju spelare in. Många av de nya är yngre, duktiga killar från lägre divisioner. Ibland kan det vara bra att få till en förändring i truppen.

Hur har försäsongen varit?

Det har inte varit världens bästa. Vi har haft en del skador på nyckelspelare. Det som varit positivt är att de nya killarna har fått väldigt mycket speltid.

Din känsla inför premiären?

Bra. Vi hoppas på en fullsatt hall och det här är ett derby med positiva känslor. Det finns inget hat eller någon rivalitet mellan klubbarna. Jag tror att Vimmerby är ett av lagen som kommer vara med däruppe i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!