Pangstart i kvalet för VIBK B – tre mål av Friberg

En lyckad blandning av rutin och talang. Det var framgångsreceptet för Vimmerby IBK B när de tog hem den första kvalmatchen av två mot Forserum hemma med 7–3. "Vi presterade över förväntan och har satt oss i en bra sits", sa tränaren Ricky Gustafsson.

Jonas Friberg gjorde tre mål mot Forserum.

Jonas Friberg gjorde tre mål mot Forserum.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-23 21:42

229 åskådare och fullt drag på läktarna i idrottshallen. Mycket tack vare en busslast supporters från Forserum som kommit för att hjälpa sitt lag upp i kvalet till division 3. Forserum tog också ledningen, men VIBK kvitterade innan första perioden var över. Vimmerby hade sedan 2–1 efter två perioder, men gästerna kvitterade i upptakten till tredje.

Sedan blev det rejäl islossning för hemmalaget som drog ifrån till 7–2 innan gästerna reducerade i slutminuten.

undefined
Vilgot Kronstrand gjorde mål.

– Fyra mål upp tar jag alla dagar i veckan. Jag trodde det skulle bli tuffare mot ett Forserum som gått obesegrat genom sin serie. Hela laget gör det väldigt bra. Båda vår unga förstakedja och med ålderstigna andrakedja är med och bidrar. Dessutom gör Samuel Ringdahl Alm en bra match i målet, sa VIBK-tränaren Ricky Gustafsson som uppskattade trycket på läktaren.

– Det tillförde en extra krydda till matchen att Forserum hade med sig en klack. 

På söndag väntar returmöte i Forserum.

– Det ska bli roligt. Jag sa till spelarna innan matchen att de ska passa på att njuta av sådana här matcher. Det är det här de har kämpat för hela säsongen och det vore kul om vi kunde ta chansen och gå upp i trean.

Målen VIBK: Jonas Friberg 3, Vilgot Kronstrand, Viktor Nilsson, Hugo Samuelsson och Axel Gustafsson.

VIBK B vann första kvalmatchen mot Forserum .
VIBK B vann första kvalmatchen mot Forserum .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!