Jacobsson och Frode på jakt efter SM-guld

Umeå nästa. Dit reser innebandytalangerna Alva Jacobsson och Sofie Frode i morgon. De har tagit plats i Smålands F00-lag, som ska försöka fixa en medalj i USM. – Vi har ett bra lag, säger VIBK-fostrade Alva Jakobsson.

Alva Jacobsson, här i Vimmerby IBK-dressen, har tagit en plats i Smålands F00-lag, som ska försöka fixa en medalj i USM.

Alva Jacobsson, här i Vimmerby IBK-dressen, har tagit en plats i Smålands F00-lag, som ska försöka fixa en medalj i USM.

Foto: Ossian Mathiasson

Innebandy2017-01-03 08:15
Hon och målvakten Sofie Frode lämnade Vimmerby IBK för spel i Jönköpingslaget Hovslätt. Mycket tack vare att de går innebandygymnasiet i just Jönköping.
De tränar och spelar innebandy i princip varenda dag.
- Ja, det blir mycket innebandy. Vi tränar tre pass i veckan på gymnasiet och så blir det tre pass till med Hovslätt. Två med A-laget och ett med JAS-laget (Juniorallsvenskan), säger forwarden/centern Alva Jakobsson.
Hon tycker att hon utvecklats som spelare sedan hon flyttade till Jönköping:
- Framför allt är tempot mycket högre. Allt går snabbare i division ett och man får mindre tid på sig med bollen. Man måste fatta snabbare beslut.
Utöver spel i Hovslätt, där A-laget toppar sin division ett-serie, så stundar alltså nu spel i Smålandslaget.
-        Det ska bli jättekul. På lovet har vi spelat två träningsmatcher inför turneringen i Umeå. Vi vann både mot Göteborg och Västergötland. Och de ska tydligen vara rätt så bra.
Det indikerar att Småland nog kommer klara sig bra.
- Vi siktar på slutspel och det vore kul att ta medalj, säger Alva.
Vilka möter ni i gruppspelet?
- Vi börjar mot Västergötland på torsdag. Sedan spelar vi också mot Gotland, Norrbotten och Västerbotten.
I vår väntar sedan SM-slutspel för damjuniorer F18 i Uppsala – med klubblaget Hovslätt.
- Vi har ett lag tillsammans med Jönköpings IK. Än så länge är det vi och tre andra lag som är klara för SM-slutspelet. Sedan blir det ytterligare några JAS-lag som tillkommer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!