Jact tog revansch på Korparna i finalen

Förlust med 10-6 i gruppspelet. Seger med 8-6 i finalen. Det blev en skön revansch för Jact i finalen av SFO mot Korparna. – Vi spelade upp oss och blev bara bättre ju längre in i tureningen vi kom, sade Greger Andersson som stod i mål i det vinnande laget.

Jact vann SFO i år. Målvakten Greger Andersson i mitten hade tagit hjälp av ett starkt gäng från AIK. Foto: Magnus Strömsten

Jact vann SFO i år. Målvakten Greger Andersson i mitten hade tagit hjälp av ett starkt gäng från AIK. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2016-08-08 12:00

Herrklassen i årets upplaga av Swedish Floorball Open i Västervik höll klart lägre klass än vanligt. Mycket på grund av att många lag i Svenska Superligan redan är igång med sina försäsongsmatcher och hindrat sina spelare från att delta i SFO.

Det öppnade upp möjligheter för Greger Andersson som har ett förflutet som målvakt i Jönköpings IK i högsta ligan på 2000-talet, men lade vantarna på hyllan 2008. Tillsammans med två kollegor driver han numer Jact, som är en agentfirma för innebandyspelare. 

– Vi tycker det är kul att synas i sådana här sammanhang som SFO. Vi var med ifjol och i år fick vi ihop ett riktigt bra lag med spelare med anknytning till AIK. Den sista pusselbiten i laget var Patrik Hagberg som blev klar för spel kort inför turneringen, säger Greger Andersson.

Omutliga i slutspelet

Men laget behövde alltså några matcher på sig för att komma igång. I gruppspelet föll de bland annat mot Korparna med 10-6. I slutspelet var de dock omutliga. Och bjöd dessutom på flera jämna och sevärda matcher.

Den jämnaste kom kanske i kvartsfinalen där Fatpipe besegrades med 3-2. I Fatpipe spelade bland annat Mikael Karlsson, Jonas Karlsson samt Tobias och Sebastian Claesson från Rimforsa. Kryddat med förre Linköpingsspelaren Joakim Ström. Jact avgjorde sent och fixade avancemang.

I semifinalen mot Red Wheels bjöds det också på dramatik. Jact vann dock med 4-3 till slut och var därmed klart för final.

Fick revansch

Där väntade Korparna som hade mestadels spelare från allsvenska laget Visby. Jact hade alltså revansch att utkräva från gruppspelet, och den togs med eftertryck.

Jact tog tidigt kommandot och hade 2-0 och 4-2 innan Korparna fick chansen i power play. Jact klarade spel 3 mot 2, vilket är en bedrift i sig, och passade sedan på att göra 5-2 innan halvtid.

I andra halvan gick Jact ifrån till 8-4 innan Korparna snyggade till siffrorna till 8-6. En av de som visade vägen för Jact var Joakim Olsson som noterades för flera fina mål. Han spelade i Storvreta förra säsongen och var med och tog SM-guld med dem.

– Det var några tuffa matcher på vägen fram, men i finalen orkade inte Korparna hänga med. De var bara fem utespelare totalt och det var skönt att ta revansch på dem och ta hem en titel. Jag hade nästan förträngt hur skönt det är att vinna, sa Greger Andersson.

Mikael Karlsson och Joakim Ström i Fatpipe fick se sig besegrat i en tuff kvartsfinal mot slutsegrarna jact.
Mikael Karlsson och Joakim Ström i Fatpipe fick se sig besegrat i en tuff kvartsfinal mot slutsegrarna jact.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!