Jobbig förlust för VIBK i premiären

Premiären mellan Vetlanda och Vimmerby i innebandytvåan blev precis så jämn och tät som de flesta trodde på förhand. Med mindre än åtta minuter kvar att spela såg VIBK ut som vinnare, men Vetlanda vände och kunde vinna med 6-5.

Vetlanda fick jubla högst i premiären när de besegrade Vimmerby igen.

Innebandy2017-10-06 19:51

Vetlanda i premiären. Ja, så mycket tuffare öppningsmatch kunde inte Vimmerby fått. Och nog blev det precis så svårt som man anade på förhand. Vetlanda, som vann båda matcherna förra säsongen med 6-3, tog ett kraftigt grepp om matchen första perioden. VIBK parkerade mer eller mindre bussen, där hemmalaget nog hade bollinnehav på typ 70-30. Helt enligt taktiken...? Jo, troligtvis. Trots stort övertag i både spel och chanser för Vetlanda stod det bara 2-1 efter den första perioden efter ett sent reduceringsmål av Jonatan Green.

VIBK fick sedan en bra start i andra, då Kim Karlsson satte kvitteringen.

Vetlanda tog tag i taktpinnen igen och tog ledningen på nytt - och hade flera gånger bud på 4-2. Istället ordnade Victor Wall 3-3 på egen hand.

I slutakten stod matchen och vägde. VIBK fick mer att säga till om och med kvarten kvar tog laget ledningen för första gången, då Viktor Friman höll sig framme och rakade in en retur efter skott av Jonas Friberg. Några minuter senare kom 3-5 efter en individuell prestation av Jonatan Green. Avgjort? Icke alls. Vetlanda fick kontakt med sju minuter kvar och satte på kort tid både 4-5 och 5-5. Slutet blev en rysare. Då klev matchens bäste spelare fram, hemmalagets Jesper Henriksson och satte 6-5.

Matchfakta: Vetlanda-Vimmerby: 6-5 (2-1, 1-2, 3-2)
Första perioden: 1-0 (9.40) Jesper Henriksson (Liam Vinlöf), 2-0 (18.47)  (Jakob Richardsson (Filip Sandstedt), 2-1 (19.14) Jonatan Green.
Andra perioden: 2-2 (23.14) Kim Karlsson (Jonas Friberg), spel 5 mot 4, 3-2 (28.05) Albin Sköld (Christoffer Andersson), 3-3 (32.59) Victor Wall.
Tredje perioden: 3-4 (45.44) Viktor Friman (Jonas Friberg), 3-5 (48,40) Jonatan Green (Victor Wall), 4-5 (52.24) Jesper Henriksson (Christoffer Andersson), 5-5 (53.56) David Svahn, 6-5 (57.06) Jesper Henriksson.