Johan Astbrant kan tvingas sluta

Johan Astbrant kan tvingas lägga av med innebandyn. Problemen med ena ljumsken vill inte ge med sig. - Det är ingen idé att förstöra kroppen ännu mer, säger han.

Johan Astbrant börjar se slutet på sin karriär som innebandyspelare. Foto: Magnus Strömsten

Johan Astbrant börjar se slutet på sin karriär som innebandyspelare. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2013-05-02 22:02

 
I tre säsonger har Vimmerbykillen Johan Asbrant varit en nyckelspelare i Linköpings IBK i Superligan. Totalt har den 30-årige försvararen fem hela säsonger i landets högsta innebandyserie.
Nu kan karriären vara över.
Ljumsken som Astbrant skadade i höstas ger inte med sig. För någon vecka sedan träffade Astbrant en läkare som gav honom rådet att lägga innebandyklubban på hyllan.

Ont på tre punkter
- Läkaren säger att det är helt kört. Han är läkare för Linköpings HC och kan mycket om den här typen av skador. Han tycker inte att jag ska spela mer och hävdar att jag kan få men om jag fortsätter att spela lika seriöst som under de senaste åren.
Ljumskmuskeln är trasig och två mindre muskler runtomkring inflammerade på grund av överbelastning. En magnetröntgen ska visa om det finns något att göra åt problemen.
- Jag ska göra den inom två veckor och tror att jag kan få besked ganska snart efter det. Men det spelar ingen större roll vad magnetröntgen säger. Den visar om det går att göra något och så tittar man att det inte är ännu mer som är fel.
Fyra månaders vila och rehabiliteringsträning under den gångna säsongen gav inte önskad effekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!