Jumbon Nybro chockade VIBK

Nog skulle väl jumbon Nybro bli en enkel match med tanke på att Vimmerby för en tid sedan krossade dåvarande serieledaren Olofström hemma med 18-3? Nä, idrotten är inte alltid logisk. VIBK stod för en plattmatch, men vann ändå med 5-4 i förlängning. Kim Karlsson blev stor matchvinnare. - Vilken jäkla match, men oerhört skönt att vinna till slut, säger Karlsson.

VIBK fick jubla över en seger till slut. Mycket tack vare Martin Tedborns kvittering till 4-4 som gav VIBK chansen att avgöra i förlängningen.

Innebandy2016-11-18 21:27

Inför matchen sa Nybro att de skulle ”parkera” bussen mot topplaget Vimmerby IBK.
Jo, pyttsan. Första halvan av matchen var det snarare tvärtom. Ett passivt, håglöst och temposvagt Vimmerby hängde helt enkelt inte med i svängarna första 30 minuterna. Gästande Nybro överraskande stort och var betydligt piggare än VIBK, de sprang mer, de ville mer.
-        Vi är inte alls på tårna första perioden. Det var tungt i benen och vi fick inte gång något rull. Det var mycket misstag, säger Kim Karlsson.
Wall gav hopp
Faktum är att 3-1 till Nybro efter den första perioden var klart i underkant. Jumbolaget gjorde lite som de ville på offensiv planhalva mot ett orörligt Vimmerby. Om inte Ludwig Strömsten spelat så inspirerat hade ledningen varit dubbelt så stor.
Nybro fortsatte med pigg offensiv i inledningen av mittperioden och fick en smakstart då de gick fram till 4-1 direkt. Vad var det egentligen som hände? Vimmerby hade uppenbara problem att få igång sitt spel hela den andra perioden, men fick nytt hopp när Victor Wall reducerade i slutminuten.
-        I andra perioden är vi betydligt bättre, men den är inte klockren ändå.
Seger -  trots allt
Skulle vi då få se en klassisk VIBK-vändning i den sista perioden?
Jodå.
I takt med att Nybro, med bara tio utespelare, tröttnade så tog Vimmerby över matchen nästan totalt. VIBK visade också upp en helt annan hunger och löpvilja sista 20 minuterna. Drygt halvvägs in i den tredje perioden satte Jonas Elofsson 3-4 – och därefter jagade hemmalaget vildsint en kvittering.
Efter massa heta lägen kom så äntligen 4-4. Martin Tedborn frälste VIBK då han från nära håll stötte in kvitteringen. Matchen gick till förlängning där Kim Karlsson avgjorde med ett distinkt direktskott.
-        Underbart att vi vann. Det var i princip spel mot ett mål sista perioden. Svårt att förstå att Nybro ligger sist. Sedan märks det att de blev trötta ju längre matchen led, säger matchvinnare Karlsson.

Vimmerby-Nybro: 5-4 (1-3, 1-1, 2-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (4.33) Emil Johansson, spel 4 mot 5, 1-1 (4.50) Kim Karlsson (Victor Wall), spel 5 mot 4, 1-2 (6.00) Simon Eriksson, 1-3 (16.08) André Nilsson.
Andra perioden: 1-4 (20.26) Emil Stenberg, 2-4 (39.10) Victor Wall (Ricky Gustavsson)
Tredje perioden: 3-4 (10.50) Jonas Elofsson (Kim Karlsson), 4-4 (17.26) Martin Tedborn.
Förlängning: 5-4 (62.29) Kim Karlsson (Hampus Svensson Starkenberg).
Skott: 7-13, 8-2, 17-2
Utvisningar VIBK: 2x2, Nybro: 1x2