Kalmarsund till SM-final: "Så jävla stolt"

Kalmarsund är i sin första SM-final i innebandy. Efter att ha besegrat Växjö med 4–3 i matcher väntar nu regerande mästaren Falun i slaget om SM-guldet.

Kalmarsund är klart för SM-final. Genrebild.

Innebandy2022-04-18 20:39

Det skiljde en poäng mellan dem i grundserien och det krävdes en sjunde och avgörande semifinal för att skilja dem åt. Men nu står det klart att Kalmarsund är vidare till SM-final efter 5–4 i det sista semifinalmötet mot Växjö.

Precis som serien visat, blev det en kamp in i det sista.

Växjös Manuel Mauer hade stått bakom det mesta för sitt lag, och när han gjorde sitt andra mål för kvällen (han stod även för en assist), fram till 4–3, i tredje periodens nionde minut var det också fjärde gången laget tog ledningen.

Men Kalmarsund skulle komma tillbaka. Med 36 sekunder kvar på klockan satte Kevin Björkström kvitteringen och tog matchen till förlängning.

Väl där kunde lagkamraten Kevin Haglund sätta 4–5 efter bara två och en halv minut och därmed ta Kalmarsund till klubbens första SM-final.

– Det här är det absolut det största Kalmarsund har varit med om som förening. Den resan vi har gjort, så jävla stolt över grabbarna, säger Kevin Haglund till Expressen.

I finalen väntar regerande mästaren Falun som slog Storvreta med 4–1 i matcher. Finalen spelas i ett enkelmöte den 23 april.