Kan bli två tunga avbräck för Rimforsa i omstarten

Rimforsa är på måljakt inför andra halvan av serien. När de tar emot LiU hemma på lördagen kan det bli utan två av lagets bästa offensiva krafter. "Macke" (Marcus Karlsson) är inte med och jag har ont i ryggen och är osäker på spel", säger Tobias Claesson.

Rimforsa får klara sig utan Marcus Karlsson och kanske även Tobias Claesson hemma mot LiU på lördagen.

Rimforsa får klara sig utan Marcus Karlsson och kanske även Tobias Claesson hemma mot LiU på lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-01-07 15:32

Marcus Karlsson har spelat sporadiskt tidigare under säsongen och har bidragit med 13 poäng på sina fyra matcher. Lagkaptenen Tobias Claesson har 40 poäng (18+22) på sina åtta framträdanden och det skulle vara ett rejält avbräck för RIF om ingen av dem kan spela mot LiU.

– Samtidigt så var varken "Macke" eller jag med när vi mötte Åby tidigare på säsongen och då vann vi ändå, säger Tobias Claesson.

Hur känns ryggen nu?

– Det är inte bra, men det känns inte helt kört heller. Jag har avstått att träna den här veckan och ska känna på det på uppvärmningen innan jag tar ställning. Jag kände av ryggen redan innan sista matchen innan jul mot Finspång, men bet ihop och spelade ändå.

Just matchen mot Finspång har skyttekungen svårt att släppa. 

– Det tog ett par dagar att smälta den förlusten (6–7). Vi var bättre innebandymässigt och hade greppet, så det var snöpligt.

Finspång och Rimforsa står på samma poäng i toppen och jagas av Åby och KFUM Norrköping tätt bakom.

– Det är fortfarande öppet. Vi siktar på att få till en avgörande match borta mot Finspång i sista matchen. De är 28 plusmål före oss tack vare sin vinst mot Succé med 69–0. Hoppas inte att det bli avgörande. Det hade varit riktigt surt.

Först väntar LiU hemma på lördagen. Ett lag som Rimforsa besegrade med 12–9 i premiären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!