VIBK ställs mot lagmaskin som inlett starkt

Gransholm beskrivs som en riktig lagmaskin och leder serien som nykomlingar. "Vi har en bra bild av hur de spelar och hur vi ska hantera dem", säger Vimmerby IBK-tränaren Alexander Pettersson inför fredagens bortamatch.

Alexander Petterssons Vimmerby IBK möter serieledande nykomlingen Gransholm borta på fredagen.

Alexander Petterssons Vimmerby IBK möter serieledande nykomlingen Gransholm borta på fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-20 19:00

Gemla sporthall en bit söder om Växjö. Det är skådeplatsen för fredagens drabbning mellan Gransholm och Vimmerby i innebandytvåan.

– Det blir första gången vi spelar där.

Gransholm vann division 3 förra säsongen och har inlett säsongen starkt med tre raka segrar, vilket även innebär serieledning.

– Det är starkt gjort som nykomlingar, men jag vet att de har förstärkt laget ordentligt inför den här säsongen, säger Alexander Pettersson.

VIBK mötte Gransholm i en turnering på försäsongen. Då blev det förlust med 4–1.

– De spelade ut hela sitt register mot oss då, medan vi varken hade ordinarie lag eller kom upp i någon vidare nivå. De har en ettrig spelstil som lag och är kontringsstarka och är mer av en lagmaskin än att de lever på enskilda individer.

Ett bevis på lagets styrka gav Gransholm senast vid segern med 11–6 borta mot Craftstaden då inte mindre än tolv olika spelare noterade sig i poängprotokollet.

– Jag tror ändå på en bra chans till revansch i och med att vi har en bra bild av hur de spelar och vi kan betydligt bättre än vi visade senast.

VIBK kommer från förlust med 5–3 hemma mot Slätafly.

– Vi hade för många svackor och flera spelare var långt ifrån på topp då. Vi kan ta med oss att vi gjorde en stark tredje period då och bygga vidare på det, säger Pettersson som ser ut att få göra ett par ändringar i laget.

– Det finns ett par killar som är osäkra på spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!