RIF går för tredje raka – viktig spelare tillbaka

Rimforsa IF har startat säsongen precis på det sättet som många hade förväntat sig, med två raka segrar. Nu väntar ännu en match där RIF är favoriter. "Det är inte bara att ställa ut skorna", påpekar tränaren Johan Tillmar.

Johan Tillmar, tränare för Rimforsa IF, ser fram emot lördagens match mot IBF Norrköping.

Johan Tillmar, tränare för Rimforsa IF, ser fram emot lördagens match mot IBF Norrköping.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2021-10-29 20:30

Rimforsa IF, Finspång IBK och KFUM Norrköping. De flesta tror att det kommer handla om de tre lagen i toppen av innebandytvåan den här säsongen. Det tror även Johan Tillmar.

– Ja, känslan är att det kommer stå mellan oss tre. Både Finspång och Norrköping är tunga och känns stabila, precis som vi, säger RIF-tränaren. 

På lördag väntar ett annat lag från Norrköping för RIF:s del. Då kommer IBF Norrköping till Hackelhallen. 

– Vi har kanske inte haft den allra bästa uppladdningen, eftersom vi kantats av lite sjukdomar. Trots det har vi ändå en fin stämning i laget och känslan är bra. Sen är det viktigt att vara på tårna, för det är inte bara att ställa ut skorna och tro att man ska vinna, menar Tillmar.

En detalj som är anmärkningsvärd när det gäller RIF:s division 2-serie är att IBK Succé står på noll poäng och målskillnaden 5–121 (!) efter tre spelade matcher. Bland annat vann Finspång med 69–0 mot Succé senast.

– Det är lite trist att det blivit så. Det blir inte riktigt rättvisa förutsättningar, men förhoppningsvis kommer det inte att avgöras på målskillnad i toppstriden, säger RIF:s tränare.

Till lördagens match får han och laget klara sig utan Marcus Karlsson, Adam Hjalmarsson och Karl Henriksson. Däremot får man tillbaka Jonas Karlsson, som går in från start.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!