Kanonstarten mot elitlaget rĂ€ckte inte – VIBK förlorade

Skulle Vimmerby IBK kunna ge elitlaget Kalmarsund en match i cupreturen? Det började bra...men nĂ€. VIBK föll som vĂ€ntat till slut med stora siffror (15–3).

Michael Elmér fick se Vimmerby IBK stÄ upp bra mot Kalmarsund halva matchen pÄ bortaplan.

Michael Elmér fick se Vimmerby IBK stÄ upp bra mot Kalmarsund halva matchen pÄ bortaplan.

Foto: arkiv

Innebandy2021-08-29 16:48

17 sekunder. 

SĂ„ lĂ„ng tid tog det för Vimmerby IBK att ge Kalmarsund en tidig nĂ€sbrĂ€nna. NyförvĂ€rvet Emil Johansson höll sig framme pĂ„ Jonas Fribergs passning och satte 0–1. VIBK-glĂ€djen höll i sig i ett par minuter, dĂ„ kvitterade Emil Lindström till 1–1. 

– Vi hade suddenlĂ€ge mot dem ett tag i alla fall, men det lyckades vi inte förvalta sĂ„ lĂ€nge, sĂ€ger Alexander Pettersson, assisterande i Vimmerby och skrattar. 

VIBK höll Ă€ndĂ„ jĂ€mna steg och förlorade den första perioden med bara 3–1. 

Även i mittperioden fick VIBK en utmĂ€rkt start. Jonatan Green reducerade till 3–2 pĂ„ pass frĂ„n Mattias Zeilon. Sen var det dags för hemmalaget att trampa gasen i botten. NĂ€r vi summerat andra perioden hade Kalmarsund ryckt Ă„t sig en ledning med 10–2 och avgjort matchen.

Topplaget i SSL förra sĂ€songen gick fram till 13–2, innan Mattias Zeilon satte Vimmerbys tredje mĂ„l efter assist frĂ„n Ricky Gustafsson. 

FrĂ„gan var om VIBK kunde nĂ„ ett nĂ„got bĂ€ttre resultat Ă€n i fredags? JodĂ„. DĂ„ slutade mötet 17–3. Den hĂ€r söndagen blev det 15–3.

– Vi hĂ€nger med bĂ€ttre spelmĂ€ssigt den hĂ€r matchen och Ă€r med mĂ„lmĂ€ssigt en bit in i andra. Sedan blir det lite Ă„terfall till fredagens tredjeperiod. 

Vad tar ni med er?

– Vi gör fyra och en halv bra perioder mot ett av vĂ€rldens bĂ€sta innebandylag. Tycker ocksĂ„ att försvarsspelet funkar bra, sĂ€ger Pettersson och hyllar Jesper Ahnfeldt i mĂ„l och backarna Ricky Gustafsson, Adrian Brorsson och Kalle Hjelmland lite extra.

Vimmerby öppnade matchen mot Kalmarsund med mÄl redan efter 17 sekunder. Sen blev det tuffare.
Vimmerby öppnade matchen mot Kalmarsund med mÄl redan efter 17 sekunder. Sen blev det tuffare.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!