Kaptenen om tunga avhoppen i VIBK: "Inte så överraskad"

Både Jonas Friberg och Johan Carlsson har lagt innebandyklubban på hyllan – mitt i Vimmerby IBK:s division 1-säsong. För lagkaptenen Victor Wall kom beskeden inte som någon chock. "Nej, jag kan inte påstå att det var överraskande", säger han.

Victor Wall och Vimmerby IBK möter Växjö på bortaplan på fredag.

Victor Wall och Vimmerby IBK möter Växjö på bortaplan på fredag.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-11 16:08

I veckan kom två ytterst tunga besked från två av Vimmerby IBK:s allra mest rutinerade spelare. Både forwarden Jonas Friberg och backen Johan Carlsson valde att avbryta säsongen. 

– Friberg hade flaggat för det ganska länge, så man kände på sig att det var på gång. Detsamma med "JC", säger Victor Wall, som är lagkapten i VIBK. 

Han fortsätter:

– Jag kan inte påstå att det var överraskande. Givetvis är det två tunga tapp för oss, men samtidigt har vi en ganska jämnt trupp överlag. Jag tycker inte att det ska ge några större effekter för vår del. 

Hans lag har haft en väldigt tuff sejour i "ettan" hittills. Efter åtta spelade matcher ligger VIBK näst sist, med fyra inspelade poäng. Upp till säker mark är det nu sex pinnar. 

– Vi har inte riktigt haft det självförtroendet som krävs, menar Wall, som drogs med skadeproblem under inledningen av säsongen.

– Det känns bättre och bättre. Samtidigt är det väldigt känsligt fortfarande och det räckte med en extra hård knuff förra fredagen för att man skulle känna av det. Förhoppningsvis kan jag gå för fullt snart. 

Känningarna stoppar honom däremot inte från spel på fredag kväll, då Vimmerby möter Växjö IBK U på bortaplan. 

Vad tror du blir viktigast för er?

– Att vi tätar till bakåt och inte får uppförsbacke direkt. Det är just det vi har förlorat matcherna på tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!