VIBK reste sig på nio i derbyt: "Otrolig styrka"

Craftstaden fick smaka på Vimmerby IBK:s förmåga att vända på matcher i torsdagens derby i Oskarshamn. Hemmalaget hade 8–5, men VIBK vände återigen och avgjorde till 9–8 med 41 sekunder kvar. "Det är en otrolig styrka vi har i laget", sa matchvinnaren Adrian Brorsson.

Adrian Brorsson tar ett glädjeskutt efter sitt avgörande mål.

Adrian Brorsson tar ett glädjeskutt efter sitt avgörande mål.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-11-24 22:37


VIBK kom från en mäktig vändning hemma mot Hovmantorp förra veckan. Den gången blev det två poäng efter 10–9 efter förlängning.

Mot Craftstaden upprepade sig nästan historien. När hemmalaget gjorde 8–5 fem minuter in i tredje perioden såg de ut att gå mot segern. Åtta minuter senare var det utjämnat.

På slutet hade båda lagen lägen att avgöra. Till slut blev det Vimmerbys lagkapten Adrian Brorsson som klev fram. Efter att ha fått halvträff på sitt skott fick han se bollen leta sig in 41 sekunder från slutet.

– Målvakten var på bollen, men den gick in till slut. Det var väldigt skönt att se, sa Brorsson som var extra nöjd med att få avgöra mot just Crafstaden som han spelat för tidigare.

– Ja, det var inte helt fel. Det blir alltid många tuffa dueller och lite tjafs ute på planen. Då är det extra skönt att vinna.

undefined
John Pettersson var riktigt bra för VIBK.

VIBK-tränaren Alexander Pettersson njöt också av segern efter matchen.

– Det räcker att leda i 41 sekunder så länge det är de sista, sa han.

Spelmässigt fanns det en hel del att anmärka på.

– I första är vi inte alls med samtidigt som Craftstaden gör det bra offensivt som vi väntat oss. I andra växer vi in i det, men det är frustrerande att vi inte lyckas vända och ta ledningen. Vi släpper för många enkla mål.

Trots en ny dip i början av tredje perioden lyckades laget resa sig ännu en gång och vända till seger.

– De gick upp ganska högt i press med två man och spelade samtidigt man-mot-man med sina tre sista gubbar. När vi väl kom underfund med hur vi skulle spela oss ur den pressen så kom vi till många bra lägen, sa han och lyfte än en gång fram lagmoralen.

– Det är imponerande av laget att lyckas resa sig igen och vända till seger. Vi gjorde långt ifrån vår bästa match, men vinner ändå. Det är värt mycket det med.

Målen VIBK:

2–1 (21.51) John Pettersson (Mattias Zeilon), 2–2 (23.18) Elias Travtjenko (Emil Johansson), 3–3 (25.22) Johan Carlsson (John Pettersson), 4–4 (35.05) Elias Travtjenko (Adrian Brorsson), 5–5 (39.55) Elias Travtjenko, 8–6 (46.58) Emil Johansson (Adrian Brorsson), 8–7 (48.49) Adrian Brorsson (Elias Travtjenko), 8–8 (53.05) John Pettersson (Kevin Hultman), 8–9 (59.19) Adrian Brorsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!