Kaptenen: "Vi har inte riktigt orkat"

Rimforsa har i tre raka matcher spelat lika över full tid och sedan förlorat på övertid. "Hittar vi formen igen så är vi svårstoppade", säger lagkaptenen Tobias Claesson.

Rimforsas lagkapten Tobias Claesson tycker inte riktigt att det egna spelet har klaffat än.

Rimforsas lagkapten Tobias Claesson tycker inte riktigt att det egna spelet har klaffat än.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-16 18:30

Claesson tror att flera faktorer legat bakom den svaga formen:

– Vi har haft en del skador så vi inte kunnat spela med bästa laget. Då är vi sårbara. Sedan har det varit sådär med träningsnärvaron, och det visar sig att vi inte riktigt orkar och att det inte klaffar.

Hur ska ni få bukt med träningsnärvaron då?

– Folk kanske får börja prioritera innebandyn mer, men samtidigt är det ju en sån nivå där man ska kunna göra annat. Men vi ska kunna spela bättre oavsett. Vi har det i oss, så det gäller bara att knyta näven.

Hur har det känts för din del?

– Sådär. Jag har försökt jobba hårt och gjort vissa saker bra, men det är poäng jag vill göra och den delen har inte lossnat, säger Tobias som tycker att det varit en omställning att flytta till nybyggda Hackelhallen. 

– Jag ska inte ljuga, på vissa sätt saknar vi Åsundahallen, och det tar tid att vänja sig. Många har spelat hela karriären i förra hallen, så det blir skillnad, men samtidigt är vi jätteglada för den nya hallen. 

Tobias Claesson tror definitivt att en topplacering är möjlig, och laget ligger ju faktiskt trea i tabellen. 

– Vi är ju ändå obesegrade över full tid. Börjar vi bara vinna matcher nu och hittar formen igen så är vi svårstoppade och kan slå alla. Då kommer vi vara med där uppe. 

På söndag väntar bortamatch mot Linköping IBK ungdom för Tobias Claesson och hans RIF. 

– Det är vinstsuget får man säga, vi är inte vana vid att förlora tre raka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!