Karlsson i ny tränarroll

Rimforsa IF har löst tränarfrågan – med ett delat ledarskap. Sebastian Claesson får sällskap av Hans Karlsson, 48, som har ett långt förflutet som fotbollstränare. – Det blir en ny utmaning och det är väl det jag tycker ska bli kul, säger Hans Karlsson.

Hans Karlsson är för den lokala idrottspubliken känd som fotbollstränare. I höst stegar han in i Åsundhallen och coachar Rimforsa i innebandytvåan. Foto: Privat

Hans Karlsson är för den lokala idrottspubliken känd som fotbollstränare. I höst stegar han in i Åsundhallen och coachar Rimforsa i innebandytvåan. Foto: Privat

Foto:

Innebandy2016-08-18 06:58

Efter att Hans Karlsson hoppade av tränaruppdraget i det dåvarande division 3-laget Gullringen förra våren har den mångårige ledaren tagit det lugnt. 

Det blev nästan två och en halv säsong på Gullemon – och nu är han tillbaka som tränare men inte i fotbollssammanhang. 

Han byter spår och tar över ett namnkunnigt och favorittippat Rimforsa i innebandyns division 2 tillsammans med Sebastian Claesson. 

– Ett tag kände man väl att det var skönt att vara utan tränaruppdrag men nu har man saknat det lite grann, säger Hans Karlsson.

Det innebär bland annat att han kommer coacha sonen Marcus Karlsson, som har vänt hem till Rimforsa efter flera säsonger i SSL-laget Linköping IBK. 

– ”Tobbe” (Tobias Claesson) och ”Macke” (Marcus Karlsson) är ju kompisar, de har väl legat på mig lite lätt sen i vintras och jag nappade väl inte förrän nu när det blev konkret. 

”Har mycket rutin”

Han har aldrig haft någon ledarroll inom innebandy men lärt sig en del med tiden. 

– Jag har sett en hel del innebandy de senaste säsongerna. Så visst, lite idéer har man allt. Det viktigaste är att vi har en plan för hur vi ska spela offensivt och defensivt och att alla vet vad man ska göra. 

– Sen är det viktigt att jobba med glädje och få alla att tycka att det är kul.

För Karlsson är det bra med ett delat ledarskap.

– Jag jobbar lite oregelbundet och har inte tid att vara med jämt. 

Det fanns en plats fanns kvar att fyllas ut i seniortruppens ledarstab och Sebastian Claesson är nöjd med den siosta brickan. 

– Jag tror att det blir en jättebra lösning. Hasse har mycket rutin och vet hur man leder ett lag, säger Sebastian Claesson. 

Tittar på nyförvärv

Att han inte har någon direkt innebandybakgrund ser inte Claesson som någon nackdel. 

– Det är bara att titta på det ”TG” (Thomas Gustafsson, som numera tränar Kisa BK) gjorde en gång i tiden.

Han hoppade på uppdraget som innebandytränare i Rimforsa utan någon innebandybakgrund och gjorde några kanonsäsonger som många pratar om än i dag. Han var så driven och engagerad för att det blev utmaning för honom.

– Jag tror att det kommer bli något liknande för Hasse. Han är seriös och lägger ner mycket tid på det han gör, säger Sebastian Claesson.

Rimforsa har en mycket stark trupp och den kan bli ännu starkare. Christoffer Hallberg, 21, från Linköping FBC och Jonathan Carling, 22, från Linköping Legends ska provträna med laget.

– Christoffer är en stor och stark back som gör hyfsat med poäng och Jonathan är en högerfattad vänsterforward. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!