Kim om nya klubben: "Därför stannade jag"

Vimmerbykillen Kim Karlsson flyttade till Linköping, men valde Motalalaget Solfjäderstaden. Nu är han redo för derbyt mot Ledberg i Campushallen.

Vimmerbykillen Kim Karlsson har gjort nära 200 mål på division 2-nivå. Nu njuter han av att spela i ettan med Solfjäderstaden och på torsdagen väntar ett spännande derby mot Ledberg i Linköping.

Vimmerbykillen Kim Karlsson har gjort nära 200 mål på division 2-nivå. Nu njuter han av att spela i ettan med Solfjäderstaden och på torsdagen väntar ett spännande derby mot Ledberg i Linköping.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2020-01-15 14:51

På åtta division 2-säsonger med sin moderklubb Vimmerby gjorde Kim Karlsson totalt 183 mål. När han flyttade till Linköping förra året valde han pendling till Motala och Solfjädern.

Det var målvaktstränaren Mattias Eriksson som värvade Karlsson till slutet av förra säsongen i division 2. Då gjorde han 14 mål och bidrog till Motalaklubbens återkomst i ettan.

– Jag provtränade med Fjädern och fick ett positivt intryck av föreningen. Jag har försökt gå upp i ettan med Vimmerby och varit nära flera gånger, men vi lyckades aldrig. Nu var det kul att gå upp och därför stannade jag också, för att testa på division 1-spel, säger Kim Karlsson som tycker att Solfjäderstaden har ett jämnare lag än det han spelade med i Vimmerby.

Den här säsongen har Kim gjort 6 mål och 7 assist på 13 matcher i division ett. Med de siffrorna är han sjätte bäst i Motalalaget, som har gjort det bra som nykomling. Kim Karlssons Solfjäderstaden har tagit 23 poäng på 13 matcher och ligger sexa i tabellen, med tre poäng upp till kvalplats. 

Går ni för Allsvenskt kval?

– Ja, jag tycker att vi har en möjlighet, absolut, säger Kim Karlsson. 

På torsdagen spelar "Fjädern" en viktig match mot serietvåan Ledberg: 

– Ledberg är ett bra lag och det blir en bra och rolig match, säger Kim Karlsson.

Öst media livesänder matchen mellan Ledberg och Solfjädern, så ni kan se Kim spela på vimmerbytidning.se. Matchen börjar klockan 19.30. 

Karta: Campushallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!