Klart: Så blir det med Vimmerby IBK

Under fredagen avgjordes VIBK:s innebandyframtid när Svenska Innebandyförbundet presenterade hur man går vidare efter att säsongen avslutats.

Vimmerby IBK flyttas upp till division ett.

Vimmerby IBK flyttas upp till division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-03-20 12:56

Eftersom innebandysäsongen fick avslutas i förtid på grund av oron för Coronaviruset covid-19 var det osäkert kring hur det skulle bli med Vimmerby IBK:s herrar, som redan var klara för uppflyttning till division ett, och HM IS, som var klara för kvalspel till division tre.
Efter att Svenska Innebandyförbundets besked kommit under fredagen står det nu klart att Vimmerby IBK flyttas upp till division ett kommande säsong.

HM IS kommer inte att spela något kvalspel men får avvakta Smålands Innebandyförbunds beslut om eventuell uppflyttning.
– Jag förstår att en del föreningar nu blir besvikna på att de går miste om chansen att kvala upp i seriesystemen, men situationen med Coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats. Det mest riktiga är då att seriesegrarna tar platsen i divisionen över. Vilka lag som flyttas upp från distriktsserierna bestämmer distriktsförbunden, genom sina eventuella kval och bestämmelser, säger Märit Bergendahl, ordförande i Svenska Innebandyförbundet, till förbundets hemsida.

När vi tidigare pratade med Håkan Söderman på Smålands Innebandyförbund sa han så här om hur det blir med HM IS:
– Vi hoppas kunna ha ett beslut på måndag om hur det blir med våra serier.

Svenska Innebandyförbundet beslutade även att det inte blir något SM-slutspel den här säsongen och att SM-finalen därav ställs in.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!