VIBK åker ur division 1 – förlorade borta mot "Fjädern"

Om det inte var över tidigare, så är det definitivt över nu. Vimmerby IBK åker ur division 1, efter förlust med 10–4 borta mot Solfjäderstaden på tisdagskvällen.

Deppigt i Vimmerby IBK. Laget spelar i division 2 nästa säsong.

Innebandy2022-03-01 21:45

Vimmerby IBK-herrarnas chanser att klara sig kvar i division 1 var mikroskopiska redan inför bortamatchen mot Solfjäderstaden på tisdagen. VIBK stod med tre matcher kvar att spela på 13 poäng, nio pinnar upp till säker mark. Därtill hade man över 50 plusmål att plocka in för att ha en chans.

Matematiskt är det nu helt klart att VIBK inte kan klara sig kvar i "ettan". Matchen i Motala sporthall slutade 10–4.

Det började också tungt för Vimmerby. "Fjädern" tog en tidig 2–0-ledning och kopplade grepp om matchen. Bortalaget skulle komma tillbaka. Emil Johansson och Jonatan Green såg med varsitt mål till att det var kvitterat. Hemmalaget återtog ledningen i den 14:e minuten och utökade till 4–2 i slutet på den första perioden. Kevin Rosén hittade en snygg reducering för VIBK innan paus.

Sex minuter in i den andra perioden satte William Larsson 5–3. Men Kevin Rosén gav gästerna ny energi, när han prickade in 5–4. Det skulle dock bli det enda målet VIBK mäktade med i den andra. Solfjäderstaden fyllde på till både 6–4, 7–4 och 8–4 innan 40 minuter var spelade.

– Vi har fyra mål upp nu, så det är bara att köra på, sa VIBK:s Kevin Rosén i vår sändning inför den tredje perioden.

Men det dröjde bara fyra minuter innan det rasslade till bakom Jesper Ahnfeldt i bortamålet. William Larsson drog in en projektil i spel fem mot fyra för hemmalaget. Luften gick därefter ur Vimmerby. Jonatan Green missade även en straff i den 56:e minuten och matchen slutade 10–4, efter att hemmalaget satt det sista målet med drygt tre minuter kvar att spela.