Klintorph åker till Norge och spelar

Det pratades om att Christian Klintorph skulle spela för Vimmerby IBK den här säsongen. Det blev inte så. Istället är 32-åringen på väg till Norge.

Christian Klintorph har tidigare representerat både Westerviks IBK och Antvarden. Nu testar han vingarna i Norge.

Christian Klintorph har tidigare representerat både Westerviks IBK och Antvarden. Nu testar han vingarna i Norge.

Foto: Malin Belfrage

Innebandy2019-12-20 18:00

– Det är ett lag som ligger på niondeplats i norska elitserien som jag ska spela tre matcher för. De jagar slutspel så det blir ett väldigt roligt äventyr i åtta, nio dagar, säger Klintorph.

Topp åtta går vidare till slutspel och Fredrikstad har tre poäng upp till ovanstående lag. Laget har gjort minst antal mål av samtliga elitserielag och är i stort behov av en målskytt.

– De har en svensk i laget som har mött mig. Han visste att jag gjorde över 100 poäng i division 3 förra året och de behöver en poängspelare.

Nästa match spelas den 7 januari borta mot Akerselva som ligger åtta, precis ovanför Fredrikstad.

Därefter gästar de två bottenlagen; Vålerenga den 11:e och Sandnes den 12:e.

Det är tre superviktiga matcher för Fredrikstad med andra ord, och Klintorph är taggad.

– Jag är riktigt motiverad. Jag har ju inte spelat match på ett tag så jag kommer nog inte att dominera, men jag ska försöka hjälpa dem allt vad jag kan, berättar Klintorph som var i Norge för fem, sex år sen.

– Jag tränade med ett lag, men det blev aldrig något. Lag från Norge och Schweiz har hört av sig i stort sett varje år så det ska bli riktigt häftigt att äntligen få åka dit och spela lite.

Kan det bli en fortsättning sen?

– Jag har ju både barn och jobb hemma i Västervik så det funkar inte. Däremot kanske det skulle gå att hjälpa till en kort period i slutspel eller så om det skulle funka för alla. Vi får se, men först är det dessa tre matcher som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!